Besnik Mustafaj

Besnik Mustafaj është poet, romancier, eseist, autor i disa librave për fëmijë. Pjesë e aktivitetit të tij ka qenë edhe politika dhe diplomacia

Besnik Mustafaj lindi në qytetin e Bajram Currit, më 1958. Kreu studimet e larta për gjuhë dhe letërsi frënge në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, më 1982.


Nga viti 1992-1997 shërbeu si ambasador i Shqipërisë në Francë, ndërsa në vjeshtë të vitit 2005 u emërua ministër i Punëve të Jashtme të Shqipërisë.


Prej disa kohësh ai ka hequr dorë nga politika dhe i është përkushtuar tërësisht krijimtarisë letrare.


Vepra e tij letrare përfshin poezi, tregime, proza për fëmijë, ese, skenarë filmash, romane dhe përkthime.


Besnik Mustafaj është vlerësuar nga kritika shqiptare dhe e huaj si një nga autorët më përfaqësues të letërsisë moderne shqipe. Botimet Toena gëzon të drejtën e paraqitjes të të gjithë veprës së tij në shqip dhe po punon për rikthimin në vëmendjen e lexuesit të librave të tij që mungonin prej kohësh nëpër librari. Në katalogun tonë kanë zënë vend esetë e tij politike “Midis krimeve dhe mirazheve” dhe “Bishti i Kometës”; ditari diplomatik “Fletorja rezervat”, përmbledhja e përkthyer me poezi të zgjedhura nga Nazmi Hikmet “Barra e shenjtë”, si dhe romanet “Boshi” dhe “Daullja prej letre”.


Më 2013 botoi romanin “Autoportret me teleskop”, që u vlerësua me çmimin “Libri artistik i vitit” nga Akademia “Kult”.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 16 nga 16 libra
Shfaq 1 - 16 nga 16 libra