Guillaume Musso

Guillaume Musso lindi me 6 qershor 1974 në Francë. Ai është në vendin e tretë ndër autorët më të shitur në Francë që nga viti 2008 e në vazhdim. Musso ka shitur mbi 11 milionë kopje dhe është përkthyer në rreth 35 gjuhë të ndryshme të botës

Guillaume Musso lindi me 6 qershor 1974 në Francë. Pasi përfundoi kolegjin ai u largua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ku punoi në Nju Jork si shitës akulloresh. Pas disa kohësh rikthehet në Paris ku vazhdon studimet e larta dhe diplomohet për ekonomi. Skidamarink është romani i parë i tij, i cili u hodh në qarkullim në vitin 2001. Në vitin 2004 publikoi romanin Afterwards. Që nga viti 2005 publikoi disa romane, ku dy prej tyre janë bestseller në Francë dhe në shkallë ndërkombëtare. Ai është në vendin e tretë ndër autorët më të shitur në Francë që nga viti 2008 e në vazhdim. Musso ka shitur mbi 11 milionë kopje dhe është përkthyer në rreth 35 gjuhë të ndryshme të botës.


Edhe në gjuhën shqipe janë përkthyer disa prej veprave të tij, si  “Central Park dhe “A do të jesh aty”

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 10 nga 10 libra
Shfaq 1 - 10 nga 10 libra