Luigi Pirandello

Luigi Pirandello është dramaturg, novelist, poet dhe mjeshtër i tregimit të shkurtër. Ai lindi më 28 qershor 1867 në Itali dhe u nda nga jeta më 10 dhjetor 1936. Në vitin 1934, Pirandello fiton Çmimin Nobel në Letërsi “për rigjallërimin e dramës”. Veprat e Pirandello përfshijnë romane, qindra tregime, dhe rreth 40 drama, disa prej të cilave në dialektin sicilian.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 5 nga 5 libra
Shfaq 1 - 5 nga 5 libra