Salman Rushdie

Salman Rushdie është autor i gjashtëmbëdhjetë librave, ndër të tjera i romanit “Fëmijët e mesnatës” (Midnight’s Children), që ka fituar çmimin “Booker Prize” në vitin in 1981, çmimin “Booker of Bookers”në vitin 1993 dhe çmimin “Best of the Booker” në vitin 2008. Romani “Psherëtima e fundit e Arapit” ka fituar çmimin “Whitbread Prize” në vitin 1995 dhe çmimin e Bashkimit Europian “Aristeion” për letërsinë në vitin 1996. Në vitin 2007, Salman Rushdie u nderua me titullin e Kalorësit për shërbime ndaj letërsisë. Ai është anëtar i “The Royal Society of Literature” dhe i “l’Ordre des Arts et des Lettres”.

    

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 10 nga 10 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  “Dy vjet, tetë muaj dhe njëzet e tetë net” është një arritje që të lë gojëhapur dhe një testament i fuqisë së tregimit.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  “Fëmijët e mesnatës” është fitues i çmimeve “Booker Prize”, “English Speaking Union Literary Award” dhe “James Tait Prize”, në vitin 1981. Gjithashtu, ka fituar dy herë çmimin “The Best of the Booker”, në 1993 dhe 2008.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  560 Lekë 700 Lekë -20% Në stok

  Ngjarjet e vendosura në një mjedis lindjes populluar nga magjistarë dhe kafshë magjike fantastike, përrallat klasike për fëmijë të Salman Rushdie kanë të njëjtën imagjinatë si Udhëtimet e Guliverit, Liza në botën e çudirave dhe Magjistari OZ.

  560 Lekë
  700 Lekë -20%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Nuk është në stok

  Ky është një libër që dëshmon për çiltërsi dhe sinqeritet të jashtëzakonshëm, një libër që të ngërthen, të ngacmon, të prek, një libër me rëndësi jetike. Sepse, ajo që i ndodhi Salman Rushdie-s ishte akti i parë i një drame që shpaloset çdo ditë në ndonjë vend të botës.

  1 500 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Salman Ruzhdi kësaj radhe është fokusuar tek romanet e krimit – thrillerit, të kombinuar me pasionin. Vrasja e Maks Ofulsit, një njeri me vlera të jashtëzakonshme, ish-diplomat amerikan dhe shef i antiterrorizmit të SHBA-ve ngjall shumë mëdyshje për natyrën e krimit. Por, ccfarë ndodh në fund? Paralelisht zhvillohet edhe një histori dashurie fataliste....

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 000 Lekë Në stok
  I ri

  It is also a deeply moving reminder of literature’s capacity to make sense of the unthinkable. This an intimate and life-affirming meditation on life, loss, love, art – and finding the strength to stand up again.

  3 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Nuk është në stok

  “Magjistrica e Firences” është historia e një gruaje që përpiqet të marrë në dorë frerët e fatit të saj në një botë të drejtuar nga meshkujt. Në të bashkohen dy qytete që thuajse nuk janë në dijeni të ekzistencës së njëri-tjetrit. Këta janë kryeqyteti qejfdashës mongol, ku mendja e shkëlqyer e perandorit merret përditë me çështje të fesë, dëshirës dhe...

  1 400 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • “Rrallë mund të ketë pasur një mishërim kaq të fuqishëm dhe barok të romanit politik sa “Turpi”. Ai mund të lexohet si një përrallë, si polemikë apo si kritikë; si histori apo si letërsi... Ky është romani si mit dhe si satirë.” 

 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Një libër i cili e ka shpallur armik të fondamentalistëve islamikë dhe e ka privuar nga shumë gjëra autorin Salman Ruzhdie. Pse?! Personazhet, Xhibrili dhe Saladini janë zgjedhur (nga kush?) si kundërshtarë në ndeshjen e përjetshme mes së Mirës dhe së Ligës. Po kush është kush? Ndërsa dy burrat gremisen në kohë dhe në hapësirë drejt përballjes së tyre...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 700 Lekë Në stok

  In the wake of an unimportant battle between two long-forgotten kingdoms, a nine-year-old girl has a divine encounter that will change the course of history. Pampa Kampana becomes a vessel for a goddess, who tells her that she will be instrumental in the rise of a great city called Bisnaga, ‘victory city’.

  1 700 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 10 nga 10 libra