Roland Gjoza

Roland Gjoza është vlerësuar me shumë çmime lertare, ndër të tjerë, edhe me çrnime nga konkursi për roman kombëtar i Botimeve BUZUKU “Darka mistike” (2000, çmimi i dytë) “Virgjëresha (2002, çmimi i dytë) dhe “Gruaja që s’vë të kuq buzësh” (2016, çmim i parë).

Roland Gjoza ka lindur në Tiranë në vitin 1950; ka mbaruar studimet universitare për Letërsi – Gjuhë Shqipe në Tiranë. Pas tetë vjet pune si arsimtar në një nga rrethet më të vështira të vendit (Pukë), emërohet redaktor në Kinostudion "Shqipëria e Re" dhe, më pas, si skenarist realizoi shumë filma artistikë dhe dokumentarë.


Shpërthimet letrare të Gjozës, të cilat e shquajnë si njërin nga shkrimtarët shqiptarë të veçantë të ditëve tona, i gjejmë tek një duzinë veprash: poezi, prozë (trgime, novela, romane), ese.


Roland Gjoza është vlerësuar me shumë çmime lertare, ndër të tjerë, edhe me çrnime nga konkursi për roman kombëtar i Botimeve BUZUKU “Darka mistike” (2000, çmimi i dytë) “Virgjëresha (2002, çmimi i dytë) dhe “Gruaja që s’vë të kuq buzësh” (2016, çmim i parë).

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 11 nga 11 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Tregimet e Roland Gjozës, poezitë, romanet, novelat, esetë e mahnitshme, japin vlerë dhe ngrenë lart personazhin e tij të këndshëm. Kushdo mund ta njoh aty veten, duke vlerësuar një përgjithësim të mrekullueshëm. Rrallëkush mund ta përjetojë një vlerë të tillë. Në krijimtarinë e tij nuk gjen një lajthitje (edhe sikur të jetë presje!). Sështë fjala se ka...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky roman u shkrua pas një udhëtimi dashurie në Paris. Ishin ditë të trazuara; një Shqipëri e traumatizuar nga ngjarjet e '97-ës dhe një Paris i qetë marsi me një shi të kaltër që binte vazhdimisht.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Roland Gjoza vjen me një tjetër roman, të suksesshëm. Franci, ku “baron shqiptar, i errësirës së dorës së hekurt, do të gjejë shpërtim midis kaosit dhe ëndrrës, urbanes dhe mendësisë mediokre, mjegullave dhe helenave”

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Roland Gjoza vjen me një shfaqje të re para lexuesit: Ai komunikon me lexuesit përmes një vëllimi të plot poetik, ku sjell ndjesi, teknika poetike dhe eksperimentime të cilat padyshim e shfaqin si një zë unik të poezisë bashkëkohore  

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Në këtë vëllim autori Roland Gjoza ka përfshirë pjesën më të madhe të krijimtarisë së tij në prozën e shkurtër. Ky autor ka dhënë një kontribut në këtë drejtim, duke reflektuar mjeshtrisht jo vetëm talentin e tij por edhe një përvojë përkthimes dhe leximesh me emrat më të shquar të short story-t në të gjithë botën

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në këtë libër më tregime ajo që bie në sy më fort është tematika e dyzuar; njeriu ballkanas në udhëtimin e tij drejt të panjohurës; emigracionit. Vendi ku përplasën fatet është Amerika.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Romancieri, eseisti dhe perkthyesi Roland Gjoza sjell per lexuesit nje botim te plote me ese, te cilat ne thelb jane reflektime mbi leximet, fenomenet kulturore dhe ngjarje te rendesishme, brenda dhe jashte vendit. Theks te vecante Gjoza ka vene mbi vlerat e korpusit kadarean, i cili deshmon fuqi dhe vitalitet edhe perballe kulturave dhe letersive te medha

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ne kete vellim me ese, Roland Gjoza sjell vezhgime dhe analiza mbi personalitete te kultures dhe artit ne Shqiperi, permes nje kendveshtrimi te thelle dhe me vlere ne rolin dhe kontributet e tyre.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Ky libër sjell një anë tjetër të autorit Roland Gjoza: Mjeshtrinë e tij në fushën e esesë. Në këtë vëllim ka refleksione rreth botës së letrave, shkrimtarëve, veprave të tyre, artistëve, fenomeneve dhe çështjeve kulturologjike. Të gjitha këto janë analiza të thella, origjinale në këndvështrim, dhe me qasjen për promovimin e vlerave kombëtare

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Ky libër sjell një anë tjetër të autorit Roland Gjoza: Mjeshtrinë e tij në fushën e esesë. Në këtë vëllim ka refleksione rreth botës së letrave, shkrimtarëve, veprave të tyre, artistëve, fenomeneve dhe çështjeve kulturologjike. Të gjitha këto janë analiza të thella, origjinale në këndvështrim, dhe me qasjen për promovimin e vlerave kombëtare

  1 500 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 11 nga 11 libra