Xhevahir Lleshi

Xhevahir Lleshi është botues, përkthyes, studiues, , tregimtar, poet, dramaturg, estet dhe sociolog i njohur. Ai ka lindur në vitin 1947 në Berat. Që nga viti 1991 drejton botimet Uegen dhe merret me studime në fushat e sociologjisë dhe eseistikës

Xhevair Lleshi lindur në më datë 3 nëntor 1947 në Berat. Ai ka kryer studimet në Fakultetin Histori – Filologji, dega Histori – Gjeografi në vitin 1969; Më pas ka kryer specializim për Psikologji – Pedagogji (Studime Pasuniversitare – 1981 – 1982). Pjesë e aktivitetit të tij janë edhe librat për fëmijë, disa vëllime me tregime, drama dhe vëllime me poezi.


Pas viteve ’90 në serinë e punës së tij studimore janë edhe monografi apo botime të natyrës social-psikologjike.


BOTIMET E KËTIJ AUTORI


Përsëri me shokët – Tregime, 1988


Plaku i shqipes – Monografi, 1989


Së Bashku – Dramë, 1986


Bijtë e Shpiragut, Dramë, 1987


Dikush pret gjithnjë, Tregime, 1986


Luajmë Drejtorash, Komedi, 1990


Koli Myzeqari, Monografi, 1990


Fjala E Burrit, Dramë, 1988


Kriza, Dramë, 1989


Kurthi i Dasmës, Dramë, 1987


Lëvizja Teatrore, Studim, 1989


Taulantët, Roman, 1992


Dita E Ngrirë, Poezi, 1993


Demi i Egër, Tregime, 1994


Paraadoleshenca, Studim, 1994


Psikologji E Personalitetit, 1987


Shenjtëria E Tij, Fëmija, Studim, 1998


Italisht Në 70 Ditë, Metodë, 1995


Frëngjishtja Pa Mundim, Metodë, 1998


Italishtja Pa Mundim, Metodë, 1998


Mëkati i Bukur, Roman, 2008


Onufri, Roman, 2009


Grupi “Lemeria”, Tregime, 1996


Berati – Betlehemi Shqiptar, Studim – Ese, 2007


Libri i Madh Me Gjëegjëza, 2003


Anekdota Shqiptare, 2002


Karakteristika Psikologjike Studim - Ese, 1986


10 Pjesë Teatrore Për Kukulla, Vënë Në Skenë Në Vitet 1984 – 1990 (Teatri Berat Etj.


10 Studime Pedagogjike E Psikologjike Të Botuara Në Vitet ’80


Mbi 10 Studime Historike Dhe Etnografike Në Vitet ’70 - ’80


10 Libra Me Përkthime (Nga Frëngjishtja, Për Fëmijë E Të Rritur. Etj.


49 Tekste Shkollore (Klasa 5-9 Të Shkollës Nëntëvjeçare, Të Shkollës Fillore, Të Arsimit Parashkollor Dhe Të Shkollës Së Mesme)


Apostuj të dashuruar (2017)


Ikonë e pasionit të çmendur (2017)

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 16 nga 16 libra
 • Libri me ese të psikologjisë sociale «Anatomia e melankolisë sociale» është botimi më i ri i Xhevair Lleshit. Libri përmbledh ese të socialpsikologjisë në fusha të ndryshme të jetës

 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Libri me ese të psikologjisë sociale «Anatomia e melankolisë sociale» është botimi më i ri i Xhevair Lleshit. Libri përmbledh ese të socialpsikologjisë në fusha të ndryshme të jetës

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Jo vetëm botues apo studiues i psikologjisë dhe sociologjisë: Xhevahir Lleshi është një eseist i shkëlqyer, që di të sjellë plot pasion dhe finesë personazhe dhe ngjarje. Të qëmtuara me kujdes personazhet realë të kohës tonë apo të historisë, këta apostuj na vijnë me gjithë përmasën e tyre si etalon vlerash për kohën tonë

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Libri me ese, rrëfime, ditarë dhe analiza historike «Berati, Betlehemi shqiptar», i autorit Xhevair Lleshi, i kushtohet tërësisht qytetit të Beratit, historisë së tij prej mbi dy shekuj e gjysmë, kulturës së tij të lashtë, duke prekur disa nga elementet më të qenësishëm. Interesi nuk shkëputet nga faqja e parë tek e fundit. Po të kujtosh këto histori...

 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Libri me ese, rrëfime, ditarë dhe analiza historike «Berati, Betlehemi shqiptar», i autorit Xhevair Lleshi, i kushtohet tërësisht qytetit të Beratit, historisë së tij prej mbi dy shekuj e gjysmë, kulturës së tij të lashtë, duke prekur disa nga elementet më të qenësishëm. Interesi nuk shkëputet nga faqja e parë tek e fundit. Po të kujtosh këto histori...

  800 Lekë
  Në stok
 • Jo vetëm botues apo studiues i psikologjisë dhe sociologjisë: Xhevahir Lleshi është një eseist i shkëlqyer, që di të sjellë plot pasion dhe finesë personazhe dhe ngjarje. Ky është vëllimi i dytë me ese i Xhevahir Lleshit në vijim të qëmtimit me kujdes të personazheve realë të kohës tonë apo të historisë të librit "Apostuj të dashuruar" Të njëjtin...

 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Jo vetëm botues apo studiues i psikologjisë dhe sociologjisë: Xhevahir Lleshi është një eseist i shkëlqyer, që di të sjellë plot pasion dhe finesë personazhe dhe ngjarje. Ky është vëllimi i dytë me ese i Xhevahir Lleshit në vijim të qëmtimit me kujdes të personazheve realë të kohës tonë apo të historisë të librit "Apostuj të dashuruar" Të njëjtin...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Piktori i shquar shqiptar Ibrahim Kodra, një nga mjeshtrat e artit figurativ botëror gjatë shekullit të XX vjen përmes një biografie për herë të parë para lexuesit shqiptar. Studiuesi Xhevahir Lleshi ka bërë një botim special me rastin e 100 vjetorit të lindjes ku ndriçon shumë aspekte të panjohura të tij që nga lindja, fëmijëria, aktivitetin e tij brenda...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 400 Lekë Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Paraadoleshenca është një libër psikologjik që i kushtohet moshës 12 - 15vjeç, situatave që krijohen, dukurive të shumta psikologjike, shoqëruar me shembuj të shumtë, analiza të ndryshme, vlerësime, shqyrtime praktike dhe formulime teorike të rëndësishme për këtë moshë dhe për mësuesit, prindërit, lexuesit e zakonshëm, por edhe studentët që përgatiten për...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
 • Libri «Struktura e personalitetit njerëzor» i autorit Xhevair Lleshi, vjen si një i tërë, duke ndërthurur teoritë e personalitetit nga psikologë të mëdhenj mbi strukturën dhe e gjithë kjo e shoqëruar me shembuj mjaft interesant të miteve të botës së vjetër dhe të kohës sonë

 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Libri «Struktura e personalitetit njerëzor» i autorit Xhevair Lleshi, vjen si një i tërë, duke ndërthurur teoritë e personalitetit nga psikologë të mëdhenj mbi strukturën dhe e gjithë kjo e shoqëruar me shembuj mjaft interesant të miteve të botës së vjetër dhe të kohës sonë

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Monografia «Plaku i Shqipes Babë Dudë Karbunara», e autorit Xhevair Lleshi, i kushtohet tërësisht jetës dhe veprës së atdhetarit të madhe, nënshkruesit të Pavarësisë Kombëtare, themelues i shkollës shqipe në Berat, e njeriut të kulturuar që i dha shumë asaj, njerëzve dhe kulturës shqiptare

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 16 nga 16 libra