C. S. Lewis

Clive Staples Lewis është një nga intelektualet më të mëdhenjt të shekullit të XX dhe një nga shkrimtarët më me ndikim në ditët tona. Ai ka dhënë mësim në universitetet e Oksfordit dhe Kembrixhit letërsinë e Mesjetës dhe Rilindjes. Vepra e tij më e famshme është seria me shtatë vëllime Kronikat e Narnias e cila është shitur mbi 100 milionë kopje

Clive Staples Lewis është një nga intelektualet më të mëdhenjt të shekullit të XX dhe një nga shkrimtarët më me ndikim në ditët tona. Ai ka qenë profesor dhe kujdestar i letërsisë angleze në Universitetin e Oksfordit deri në vitin 1954.


Lewis është zgjedhur unanimisht drejtues i Letërsisë Mesjetare dhe të Rilindjes në Unversitetin e Kembrixhit, pozicion që e mbajti deri në momentin që u tërhoq nga veprimtaria aktive. Ai ka shkruar më shumë se 30 libra, dhe veprat e tij vazhdojnë që të kenë me mijëra e mijëra lexues të rinj çdo vit.


Veprat e tij më të njohura janë: Mere Christianity, Out of the Silent Planet, The Great Divorce, The Screwtape Letters.


Padyshim, më e sukseshmja është “Kronika e Narnias, seria me 7 vëllime e cila ësht ëshitur në më shumë se 100 milionë kopje dhe është ekranizuar të paktën 3 herë deri më tani nga bota e kinemasë.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 7 nga 7 libra
Shfaq 1 - 7 nga 7 libra