Hermann Hesse

Hermann Hesse (1877-1962) vuajti nga depresioni, duroi kritikat për këndvështrimet e tij pacifiste, dhe kapërceu një seri krizash personale, të cilat e bënë t’i nënshtrohej psikoanalizës me J. B. Lang-un; një proces ky që solli Demian-in (1919), një roman në të cilin personazhi kryesor është në dyzim midis rregullit të ekzistencës borgjeze dhe botës së trazuar dhe joshëse të përvojës sensuale. Ky konflikt është i dukshëm në romanet e tij të mëpasshëm, përfshi Siddhartha (1922), Steppenëolf (1927), Narcissus and Goldmund (1930), dhe vepra e tij më e rëndësishme, The Glass Bead Game (1943). Hesse fitoi Çmimin Nobel për Letërsi në vitin 1946.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 8 nga 8 libra
Shfaq 1 - 8 nga 8 libra