Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe është tregimtar, poet, botues dhe kritik i njohur amerikan i shekullit të XIX. Ka lindur më 19 janar 1809 në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. U nda nga jeta në vitin 1849.


Poe është i njohur për poezitë e tij plot mjeshtri dhe për tregimet misterioze. Është themelues i teknikave të rrëfimit mister dhe thriller. Ai konsiderohet si një ndër themeluesit e tregimit modern amerikan dhe që ka shkruar në zhanret si rrëfimi investigativ dhe rrëfimi shkencor.


Vepra e tij krijuese ka pasur ndikim të jashtëzakonshëm jo vetëm në letërsinë botërore por edhe në kinema, muzikë, televizion dhe në fusha të tjera. Lexuesi shqiptar e njeh përmes poezisë Korbi, të përkthyer nga Fan Noli, por edhe përmes poezive, eseve dhe tregime të shkurtra, të botuara nga Onufri.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 4 nga 4 libra
Shfaq 1 - 4 nga 4 libra