Loreta Vaso

Loreta Vaso, me profesion mësuese e gjuhës dhe letërsisë, është e lidhur ngushtë me pasionin për artin e fjalës dhe artikulimin e pastër të gjuhës amëtare.


Pas botimeve në zhanrin e poezisë dhe letërsisë për fëmijë ajo vjen me një sprovë në romanin biografik. “U mbajt te parajsa” mbështetet në një histori të vërtetë dhe përcjell mesazhe të rëndësishme qëndrese dhe përpjekjes për ringritjen dhe plotësimin e dëshirave. Një mjeke në profesion, që jeta i sjell shumë drama në jetën e saj, por që për asnjë moment, ajo nuk dorëzohet. Autorja po punon edhe për një roman tjetër, që pritet të dalë së shpejti dhe që ka sërish në qendër një personazh grua, dhe problematikën sociale në një shtrirje kohore që ngërthen periudhën para sistemimit demokratik deri në kontekstin aktual shoqëror. Po ashtu, në qarkullim janë edhe dy vëllime poetike nga kjo autore: “Përjetime në vargje” dhe “Marramendje tingujsh”.


Në krijimtarinë për fëmijë, Vaso ka botuar librin “Edenushi dhe mami - zanë” dhe pritet të nxjerrë edhe dy libra të tjerë për lexuesit e vegjël.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra