Irène Némirovsk

Irène Némirovsky-n konsiderohet si një ndër autoret më të famshme në letërsinë europiane bashkëkohore

Irène Némirovsky lindi më 1903 në Kiev, në një familje të pasur bankierësh hebrej, që emigroi në Francë pas Revolucionit. Pasi kreu studimet, ajo shkroi një sërë veprash  të cilat e afirmuan në skenën letrare franceze. Në vitin 1942, arrestohet nga gjermanët, të cilët e dërguan në kampin e përqendrimit të Aushvicit, ku dhe vdiq në moshën 39 vjeçare. Për disa dekada u duk sikur emri i saj qe harruar, por rreth 60 vjet pas vdekjes së saj, në vitin 2006, u botua romani i saj 'Suita franceze', të cilin ajo e kishte lënë në dorëshkrim

Lista e librave të autorit

Nuk ka libra për këtë autor