Jostein Gaarder

Jostein Gaarder është një nga autorët më të njohur të letërsisë moderne norvegjeze, ku pikun e famës e arriti me librin Bota e Sofisë 

Jostein Gaarder lindi në vitin 1952. Studioi filozofi, teologji dhe teori letërsie në Oslo. Për dhjetë vjet rresht ka qenë mësues në shkolla dhe institucione për arsimimin e të rriturve. Famën ndërkombëtare ai e arriti me romanin Bota e Sofies, tashmë i përkthyer në mbi 40 gjuhë. Romanet dhe tregimet e tij për fëmijë dhe të rritur kanë gjetur një jehonë të madhe që prej disa vjetësh, si te lexuesit ashtu edhe te kritika. Gjithashtu, janë nderuar me shumë çmime letrare.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 350 Lekë 1 500 Lekë -10% Në stok

  Filozofia mund të na mësojë diçka mbi artin e jetës. Shpesh, ne nuk kemi kohë për të shpjeguar as një buzëqeshje të mistershme. Por, në këtë mënyrë, ne u largohemi edhe burimeve të pastra të lumturisë. Dhe lumturia mund të jetë diçka po aq e thjeshtë sa edhe zbulimi, që qielli është i kaltër, ose që zogjtë fluturojnë trumba-trumba

  1 350 Lekë
  1 500 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në vend që të bëhet vetë shkrimtar, Petter e nxjerr jetesën nga shitja e historive dhe ideve profesionistëve që vuajnë nga bllokimi i shkrimtarit. Është një tregti fitimprurëse. Por Petter, teksa qëndron si një merimangë në qendër të rrjetës së tij, e gjen veten në një kurth të cilin e ka krijuar vetë.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  “Babai im vdiq 11 vjet më parë. Unë isha vetëm katër vjeç. Nuk dëgjova kurrë asgjë prej tij por tani ne po shkruajmë një libër së bashku”. Për Georg Røed, babai i tij nuk është më shumë sesa një hije, një kujtesë e largët. Por një ditë përmes gjyshit zbulon disa faqe të një libri të vjetër me kapakë të kuq. Në to Georg zbulon rastësisht edhe një letër që...

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra