Lista e librave sipas autorit Ardian - Christian Kyçyku

Ardian KYÇYKU (pseudonime letrarë: Ardian-Christian Kyçyku / Kuciuk), lindur në Pogradec më 23 gusht 1969, autor i mbi 50 librave origjinalë në gjuhët shqip e rumanisht

Ardian KYÇYKU (pseudonime letrarë: Ardian-Christian Kyçyku / Kuciuk), lindur në Pogradec më 23 gusht 1969, autor i mbi 50 librave origjinalë në gjuhët shqip e rumanisht.


Kreu studimet e larta në Universitetin Shtetëror të Tiranës, në Fakultetin e Historisë e të Filologjisë, dega Gjuhë-Letërsi. Doktor i shkencave filologjike (Universiteti i Bukureshtit, 1998), doktorand në teologji dhe profesor universiteti. Anëtar i Bashkimit së Shkrimtarëve të Rumanisë dhe i Lidhjes së Shkrimtarëve të Shqipërisë. Rektor i Universitetit “Gheorghe Cristea” të Bukureshtit.


Nga viti 1998 - bashkëthemelues dhe bashkëdrejtues i Revistës Haemus. Bashkëthemelues dhe President i European Academy of Performing Arts (2013). Çmimi Kombëtar i Letërsisë "Penda e Argjendtë" për tregim (2012), Qytetar Nderi i Pogradecit (2014), Akademia Kult - Çmimi "Libri artistik i vitit / Shkrimtari i vitit" (2015), Çmimi II „Katarina Josip” për Dramë Origjinale Shqipe (2016), Çmimi i Madh - Festivali Ndërkombëtar i filmit Très court 2017.


Krijime të tij janë përkthyer në disa gjuhë të huaja. www.akycyku.com

Më shumë
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra