Mimoza Ahmeti

Mimoza Ahmeti është autore e përfshirë në tekstet shkollore të gjuhës shqipe. Poezia dhe proza e saj është përkthyer gjerësisht në gjuhët evropiane. Është fituese e çmimit ndërkombëtar (Palma e Artë” të Festivalit të Poezisë San Remo, 1998, organizuar nga RAI. Punon lektore në UMSH dhe është Doktore Shkence në fushën e Psikoterapisë, laureuar me rezultat ekselent në Vienë.

“Libri i lumturisë” vjen pas botimeve të dy vëllimeve të tjera “Delirium” dhe “Pjalmimi i luleve”.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
 • Shikim i shpejtë
  375 Lekë 500 Lekë -25% Në stok
  I ri

  Teksti i “Arkitraut” është, pa dyshim, nga shembujt më interesantë të atij që edhe në letërsinë shqipe do quajtur “monolog i brendshëm”, sipas francezëve, apo “përroi i ndërgjegjes”, sipas anglo-saksonëve.

  375 Lekë
  500 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% Në stok
  I ri

  Ky vëllim është një përmbledhje e poezive të mia që u shkruan kryesisht midis viteve 1982-1988, ku ka edhe poezi të pabotuara apo të censuruara. Këtu kemi përmasën reale të poetes, e cila shquhet për dimension lirie, eksplorim ndjenjash dhe mjetesh poetike  

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  375 Lekë 500 Lekë -25% Në stok
  I ri

  Romani është një udhëtim në kohëra, sisteme historike dhe kulturore, i një gruaje në një gjendje dyjëzimi mes jetës dhe vdekjes. Aty do të gjeni pasionin për jetën dhe zbulimin e universeve përtej shqisave të zakonshme.

  375 Lekë
  500 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  525 Lekë 700 Lekë -25% Në stok

  “Libri i lumturisë” është konsideruar si një libër që kërkon botën, imagjinatën, ëndrrën që nuk identifikohet me një qëndrim ideal, besim apo njeri, qoftë kjo edhe dashuria. Kjo është një refleksion metafizik që shkon në kërkim të kuptimit, i cili mbetet një konvencion dhe zbërthen semiotikën e Shpirtit si strukturë historike dhe Frymës si dimension lirie

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  488 Lekë 650 Lekë -25% Në stok
  I ri

  “Tregimet e civilizimit” të Mimoza Ahmetit janë proza të shkurtra poetike, por jo në konceptin e tyre tradicional. Kjo avangarde e poezisë shqipe e bën poezinë prozë, por duke i ikur përshkrimit të ndjesive apo të peizazhit, natyror a urban qoftë.

  488 Lekë
  650 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  788 Lekë 1 050 Lekë -25% Në stok
  I ri

  788 Lekë
  1 050 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra