Thomas Hardy

Tomas Hardi (1840 – 1928) lindi në fshatin Dorset. Ai e donte shumë mënyrën e jetesës dhe traditat e fshatit, të cilat ishin pjesë e rëndësishme e fëmijërisë së tij dhe e mjedisit familjar ku u rrit. I ati, përveçse një gurgdhendës, drejtonte një kor dhe këndonte në të. Kështu, edhe të birin filloi ta tërhiqte arkitektura e kishave dhe iu rrit më shumë dashuria për muzikën.


Në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeçare, Hardi filloi studimet në Dorçester për arkitekturë kishash. E ëma i dha zemër për të vazhduar studimet edhe më tej. Kështu, ai vazhdoi me leximet e historive greke e latine. Në moshën 22 vjeçare shkoi në Londër ku filloi të punonte si arkitekt dhe në të njëjtën kohë nisi edhe të shkruante. Kur zbuloi se botuesit nuk e pëlqenin poezinë e tij, ai filloi të shkruante novela dhe botoi një novelë në vit nga viti 1871 deri në 1875.


Novela më e njohur e tij ishte "Larg turmës së çmendur", e cila u botua më 1874. Kështu, vazhdoi të shkruante novela të shkurtra, përfshirë këtu edhe librin "Zona e Pyjeve", i cili u prit me entuziazëm të madh nga publiku. Megjithatë, kur në vitin 1891 u botua libri "Tesi i D'Erbërvilëve", ai u kritikua për fundin tragjik dhe për përshkrimin e jetës së vështirë të fshatit.


Dhe kur në vitin 1896 botoi "Tradhtar dhe i panjohur", edhe kritika, edhe publiku protestoi fuqishëm për dëshpërimin dhe humbjen e shpresës që mbizotëronte në libër. Pas këtyre sulmeve për punën e tij, Hardi nuk shkroi më novela. Ai iu kthye dashurisë së tij të parë, poezisë, dhe gjatë tridhjetë viteve të fundit të jetës së tij botoi tetë vëllime me poezi.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 170 Lekë 1 300 Lekë -10% Në stok

  Vendosur në zemër të Ueseksit, të cilin Hardi e njihte dhe e donte aq shumë, “Kryebashkiaku i Kastërbrixhit” (Dorçesterit të sotëm) rrëfen historinë tragjike të një prej personazheve më madhorë të letërsisë: Majkëll Hençardit. Ai shet gruan dhe vajzen ne nje gjendje te alkolizuar dhe pas ketij akti cnjerezor hapet nje port tjeter drejt pushtetit dhe...

  1 170 Lekë
  1 300 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Një roman pasionant dhe i ëmbël, “Larg turmës së çmendur” gëlon nga përshkrimet e peizazheve pastorale dhe ndjenjave të sinqerta.

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  HarperCollins is pround to present its new range of best-loved, essential classics. It is through Tess's relationships with two very different men that Hardy tells the story of his tragic heroine, and exposes the double standards of the world that she inhabits with searing pathos and heart-rending sentiment.

  500 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra