Michel Foucault

Michel Foucault është historian dhe filozof i shquar francez i shekullit të XX. Ai ka lindur në vitin 1926 dhe u nda nga jeta më 25 qershor 1984

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 2 nga 2 libra
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Ndër katër librat themelorë të Michel Foucault, të botuar në të gjallë të autorit (1926-1984) (disa të tjerë janë, të themi, disi më dytësorë ose mund të shihen si nënpjesë të sistemeve që përbën secili nga ata të parët), vështirë të thuhet se cili pati dhe ka ndikimin më të madh, cili përbën qendrën e kësaj vepre intelektuale madhore, cili është hyrja më...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Michel Foucault është një mendimtar e historian i pazakontë. Filozofia e tij e orientoi mendimin drejt arkeologjisë së shtresave të dijes dhe qëmtimit arkivor. Nën këtë dritë e zhbiron  edhe ai tablone Las Meninas, kryevepren e Diego Velázquez. Në këtë pikturë, filozofi dallon një moment tranzitor, dhe risinë që shkaktoi artisti spanjoll në raportin...

  600 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 2 nga 2 libra