Lena Manda

Lena Manda ka studiuar për edukatore, ka punuar gazetare dhe më pas ka shkruar disa libra të cilët janë pëlqyer nga lexuesit në Greqi dhe më gjerë

Lena Manda lindi në Stamboll, por erdhi në Greqi në moshë të vogël. Studioi për edukatore kopshti, profesion të cilin nuk e ka ushtruar. Për tre vjet kishte trupën e saj të teatrit të kukullave, që vinte në skenë vepra të cilat i kishte shkruar ajo vetë. Ka publikuar artikuj në gazetat lokale dhe për dy vjet ka qenë drejtore programi në një stacion radiofonik të Athinës. Është e martuar, ka dy fëmijë dhe jeton në Kapandriti.


Libri i saj “Theanoja – Ujkonja e Stambollit” është përkthyer e botuar dhe në turqisht. Eshtë vlerësuar me titullin “Shkrimtarja e Vitit 2009” nga revista “Life & Style”.


Ka botuar gjithashtu romanet “Vals me 12 perëndi”, “Shtëpia në breg të lumit”, shitjet e të cilit tejkaluan 110.000 kopjet që vitin e parë që u hodh në treg, si dhe “Ana tjetër e medaljes” dhe “Cigarja e fundit”, “Deri në skaj të ylberit”. “Dashuri që lag si shi” është romani i parë i saj që botohet në shqip.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 5 nga 5 libra
Shfaq 1 - 5 nga 5 libra