Samuel Beckett

Samuel Beketi është një nga shkrimtarët modernë të shekullit të XX, njëherësh themelues i teatrit absurd

Samuel Beket (lindi më 13 prill 1906- u nda nga jeta më 22 dhjetor 1989) ishte një shkrimtar avangrardist irlandez, dramaturg, skenarist, drejtor teatri, poet, i cili pjesën më të madhe të jetës së tij e kaloi në Paris. Ai ka shkruar në të dyja gjuhët; frëngjisht dhe anglisht. Beket është ndër shkrimtarët më me ndikim të shekullit të XX.


Vepra e Beketit na sjell një këndvështrim tragjikomik të ekzistencësë njerëzore, shpesh herë të shoqëruar me një komedi të zezë dhe humor vrasës, dhe në fundin e karrierës së tij si shkrimtar bëhet në mënyrë rritëse minimalist. Ai konsiderohet një nga shkrimtarët e fundit modern dhe figura kyçe e asaj që Martin esslin e quajti Teatri Absurd.


Beketi ka marrë çmimin nobel për Letërsi në vitin 1969 “për shkrimin e tij i cili sjell forma të reja në prozë dhe në dramë, në mjerimin e njeriut modern, të cilin e ngriti në nivelet më të larta”.


Beketi ka shkruar shumë drama, romane, tregime dhe libra me poezi. Në shqip janë përkthyer të paktën 6 libra nga botimet Çabej dhe nga Tirana Times.


 

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 7 nga 7 libra
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Përmes një rrëfimi që bëhet gjithmonë e më i ngjeshur dhe esencial, dramat shprehin, edhe fizikisht, gozhdimin e personazheve një kuadër ku nuk është i mundur asnjë evoluim ekzistencial apo psikologjik. Në 1969, vlerësohet me çmimin Nobel.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  E paemërtueshmja është një novelë e vitit 1953 dhe pjesa e tretë e trilogjisë së Beket-it. Ashtu si Dante që ecën nga rrethi në rreth për të arritur në Ferrin apo Parajsën e tij, edhe Samuel Beket vendos secilin në një rreth të shquar mirë, tre protagonistët kryesorë të romaneve të trilogjisë së tij: "Molloy", "Malone vdes" dhe "E Paemërtueshmja", me...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Krijimtaria më e spikatur në prozën e shkurtër të këtij autori të famshëm të shekullit XX, vjen në këtë vëllim të shqipëruar nga Idlir Azizaj.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Krijimtaria më e spikatur në prozën e shkurtër të këtij autori të famshëm të shekullit XX, vjen në këtë vëllim të shqipëruar nga Idlir Azizaj.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Shkruar dhe botuar në frëngjisht në vitin 1951, dhe në përkthimin anglisht të Samuel Beckett-it në vitin 1956, Malone vdes është romani i dyti nga botimet e menjëhershme të pasluftës, shkruar gjatë asaj periudhe të cilës Beckett i referohet si "rrethimi në dhomë".

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është romani i kërkimit të vetes, romani i identitetit. Ndonëse pa një histori të mirëfilltë, ai shfaqet si një mënyrë hulumtimi brenda vetvetes, një mënyrë udhëtimi të brendshëm për të marrë vesh kush dhe për çfarë jemi.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Qëllimi i udhëtimit të Mercier dhe Camier nuk është aspak i përcaktuar. Bëhet fjalë për "të shkuar përpara". Ata janë në kërkim të një gjetke që, nga vetë natyra e saj, zhduket sapo mbërrihet. Përgatitjet e tyre kanë qenë tejet të kujdeshme por asgjë nuk ndodhi siç u parashikua. Fillimisht duhet nisur, por kjo nuk është kurrsesi një çështje e vogël.

  600 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 7 nga 7 libra