Ayn Rand

Ayn Rand (1905, Shën Pjetërburg – 1982, Nju Jork) ishte një shkrimtare dhe filozofe amerikane. Ajo është shkrimtarja e parë që ka mbrojtur në mënyrë të flaktë një ideologji të bazuar në lirinë individuale, egoizmin racional, etik dhe kapitalizmin ekstrem "laissez – faire". Librat dhe mendimi i saj kanë qenë shumë ndikues në SHBA.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  “Burimi i jetës”, botuar në vitin 1943, qe suksesi i parë letrar i Ayn Rand-it, libri i cili i solli famën botërore dhe pavarësinë financiare. Pothuajse 8 milion kopje të librit janë shitur sot në mbarë botën dhe libri është përkthyer në 22 gjuhë të botës.

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Dashuria e pasionuar e një gruaje të re ngrihet si fortesë kundër së keqes korruptuese të një shteti totalitar.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

   “Revolta e Atlasit” është romani i katërt dhe i fundit i Ayn Rand-it. I botuar për herë të parë në vitin 1957 në SHBA, ai konsiderohet si kryevepra e saj. Në një sondazh të vitit 1991, “Revolta e Atlasit” rezultoi si libri i dytë më influencues pas Biblës

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Suksesi i vëllimit të parë i ka shumëfishuar lexuesit e Revoltës... Tani, heronjtë tanë ndodhen tashmë në një situatë ekonomike të vështirë, armiqtë janë identifikuar, por mbetet ende sekreti i motorit “magjik”, i zhdukjeve të mistershme dhe i “kush është Xhon Gallti?” Veç historisë që ka pushtuar mendjet e miliona lexuesve në mbarë botën, kreyvepra e Ayn...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ky është vëllimi i tretë i romanit “Revolta e Atlasit”....

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 880 Lekë 3 200 Lekë -10% Në stok

  Një nga librat më të shitur në SHBA dhe në mbarë botën dhe më me ndikim pas Biblës, “Revolta e Atlasit” ka tronditur nga themelet letërsinë moderne të shekullit të XX. I ardhur në shqip nga mjeshtri i madh, Amik Kasoruho, ky libër duhet të bëhet pjesë e jetës tuaj sepse, konsiderohet si revolta e madhe e individit për të ndaluar shkatërrimin e një sistemi...

  2 880 Lekë
  3 200 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra