Viktor E. Frankl

Viktor E. Frankl është neurolog dhe psikiatër austriak, njëherësh një nga të mbijetuarit e Holokaustit. Ka lindur në Vjenë më 26 mars 1905 dhe është ndarë nga nga jeta më 2 shtator 1997.


Frankl është themelues i logoterapisë, një terapi për trajtimin e pacientëve përmes procesit të arritjes së kuptimit të jetës. Pas Frojdit dhe Adlerit, Frankl konsiderohet si një nga personalitetet më të shquara të psikiatrisë së shekullit të XX në Austri dhe në Europë.


Vepra e tij “Në kërkim të kuptimit” është shitur mbi 12 milionë kopje dhe është botuar në dhjetëra gjuhë, përfshirë edhe në gjuhën shqipe. Nën përkthimin e Blendi Lamit, botimet Minerva sollën veprën e tij për lexuesin shqiptar.


Kjo vepër konsiderohet si një nga librat më me ndikim në jetën e lexuesve, shkruar gjatë shekullit të XX.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Libri "Në kërkim të kuptimit në jetë", shkruar nga Viktor Frankëlli, është një nga veprat më madhështore të epokës sonë. Në përgjithësi, nëse një libër ka një fragment, një ide që mbart fuqinë për të transformuar jetën e njeriut, kjo është një arsye e mirë për ta lexuar, për ta rilexuar dhe për ta vënë në reshtin e parë të raftit. Ky libër ka shumë...

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 1 nga 1libër