Sabine Ebert

Sabine Ebert u rrit në Berlin. Në 1990 ajo bashkëthemeloi gazetën e parë të pavarur të qytetit dhe drejtoi zyrën e saj editoriale për disa vjet. Nga 1995 ajo punoi si profesioniste e pavarur për gazetat e përditshme, televizionin dhe radion dhe gjithashtu botoi një numër librash jo-trillues mbi historinë e Freibergut, përfshirë Librin Vjetor të Freibergut (1991-2006), i cili përmbledh ngjarjet më të rëndësishme rajonale të vitit. Në vitin 2006, romani debutues i Sabine Ebert u botua nga Knaur-Verlag, “Sekreti i Mamisë” , parathënia e një sage me pesë vëllime për migrimet e kolonëve në Lindje.

Në vitin 2013, me rastin e 200 vjetorit të Betejës së Kombeve në Leipzig, u botua romani 1813 – “Zjarri i Luftës”.  Në fillim të vitit 2017, romani i saj “Shpata dhe Kurora - Mjeshtrat e Mashtrimit” u botua si parathënie e një serie romanesh rreth luftimeve për pushtet të shtëpive individuale mbretërore gjermane në shekullin e 12-të dhe ngritjes së Friedrich Barbarossa . Vëllimi 2, “Shpata dhe kurora - Skifteri i ri”, u shfaq më 2 nëntor 2017. Seria e vёllimeve u mbyll me librin e pestë “Shpata dhe kurora - çmimi i fuqisë”.

     

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 2 nga 2 libra
Shfaq 1 - 2 nga 2 libra