Dino Buzzati

Dino Buzzati është romancier, tregimtar, piktor dhe poet i shquar italian i shekullit të XX. Ai ia ka kushtuar pjesën më të madhe të jetës së tij gazetarisë, duke punuar si gazetar për Corriere della Sera.


Buzzati është i njohur në të gjithë botën për tregimet dhe novelat e tij. Ka lindur më 16 tetor 1906 në Belluno të Italisë dhe u nda nga jeta më 28 janar 1972 në Milano.


Buzzati filloi të shkruante libra fantastike shkencore në vitin 1933. Ai shkroi një libër për fëmije që quhej “Pushtimi i Famshëm i Arinjve të Sicilisë”. Ai shkroi libra komike të bazuara në mitin e Orfeut, poema dhe vizatime komike.


Shkretëtira e Tartarëve, novela e tij më e famshme, tregon historinë e një toge ushtarake në pritje të pushtimit tartar. Po ashtu, Kolombreja është një tjetër novelë e famshme.


Shkrimet e tij ndonjëherë shquhen për realizmin magjik, spikatës në prozën e shkurtërm, tjetërsimin social të individit dhe fatin e tij.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 4 nga 4 libra
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Dino Buzzati njihet nga lexuesi shqiptare permes permbledhjes briliante te tregimeve Gruaja me flatra, e cila vjen ne kete ribotim nga Ombra GVG.

  800 Lekë
  Në stok
 • Kjo vepër prej njëmijë faqesh është e shoqëruar me një jetëshkrim dhe një bibliografi të plotë të Buzzati t. Tregimet përbëjnë një pjesë të rëndësishme të këtij korpusi. Ndonëse më parë disa prej tregimeve janë përkthyer pjesërisht nga autorë të ndryshëm në kohë të ndryshme, kjo vepër në 60 tregime është më e plota në tipologjinë e vet, për faktin se vetë...

 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok

  Kjo vepër prej njëmijë faqesh është e shoqëruar me një jetëshkrim dhe një bibliografi të plotë të Buzzati t. Tregimet përbëjnë një pjesë të rëndësishme të këtij korpusi. Ndonëse më parë disa prej tregimeve janë përkthyer pjesërisht nga autorë të ndryshëm në kohë të ndryshme, kjo vepër në 60 tregime është më e plota në tipologjinë e vet, për faktin se vetë...

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Dhoma është" përmbytur nga terri, vetëm me zor të madh mund të dallohet bardhësia e krevatit dhe gjithçka tjetër është e zezë. Mbas pak duhej të dilte hëna. A do të arrijë ta shohë Drogo, apo do t'i duhet të iki më parë?

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 4 nga 4 libra