Antonio Babliku

Antonio Babliku është njëri prej shkrimtarëve të rinj dhe premtues në prozën shqipe. Ka nisur studimet për letërsi dhe ka botuar disa romane për të rinj në anglisht në formatin e-book. "Magjia universale - Akujt është sprova e parë në shqip në prozën e gjatë.

Njëzetenjëvjeçari Antonio Babliku është njëri prej shkrimtarëve të rinj dhe premtues në prozën shqipe. Ai ka lindur në Korçë, ku dhe ka përfunduar gjimnazin :Themistokli Gërmenji. Pasi regjistrohet për Bioteknologji, ai e kupton qe vokacioni i tij eshte letersia dhe nis te ndjeke Fakultetin filologjik, degen gjuhë-letërsi, si përmbushje e ëndrrës dhe pasionit të tij të madh e të vjetër, duke i kushtuar letërsisë një pjesë të mirë të kohës.


Ka nisur të shkruajë që në moshën dymbëdhjetëvjeçare, i frymëzuar nga serialet dhe librat amerikanë për adoleshentë. Njohës shumë i mirë i kësaj gjuhe, Antonioja shkruan vazhdimisht romane në anglisht, të cilat i boton si e-book në platforma të rëndësishme, siç është Amazon. Disa prej tyre janë: Morning Moon, The Precious Cursed etj., gjithnjë në rrjedhën e fantazisë.
I pari i serisë prej tri vëllimesh, Magjia Universale - Akujt, botuar nga Shtëpia Botuese DITURIA, është njëkohësisht libri i parë i botuar prej tij, duke premtuar se është duke u marrë edhe me dy librat pasues dhe shkrimin e një tjetër romani në anglisht.


Babliku tregon se ky roman është një mënyrë për të shprehur veten dhe për të treguar lidhjen e tij me letërsinë, që e ka ndihmuar të "udhëtojë" dhe të dalë prej guaskës së qytetit të tij të lindjes, Korçës.


Libri i këtij shkrimtari të ri sapo ka dalë në qarkullim, dhe duket se është pritur mjaft mirë nga lexuesi i ri, duke qenë se atij i drejtohet. Miqtë dhe lexuesit e kanë uruar dhe nxitur Antonion, duke e vlerësuar imagjinatën, lehtësinë me të cilën shkruan dhe aftësinë për të sjellë diçka të re në atë që kritika e huaj quan "romani për të rinj", ose për adoleshentë.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
Shfaq 1 - 1 nga 1libër