Noam Chomsky

Noam Chomsky është autor i një numri të madh bestsellerësh politikë, përfshi këtu edhe “Hegjemoni ose mbijetesë” dhe “Shtete të dështuara”. Chomsky, profesor i gjuhësisë dhe filozofisë në universitetin e mirënjohur “The Massachusetts Institute of Technology”, vlerësohet shumë për revolucionarizimin e linguistikës moderne. Ai jeton në Kembrixh, Masashuset.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 4 nga 4 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 600 Lekë Në stok
  I ri

  "Kultura e terrorizimit" përshkruan ngjarjet historike dhe politike të vitit 1986, që është dhe kulmi i epokës "Regan", dhe pasojat e tyre për ata që janë të interesuar të kuptojnë shoqërinë amerikane.

  1 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Autori i librit, Noam Chomsky, një prej mendjeve më brilante të kohës, eksploron në mënyrë thelluese pyetjen se kush e sundon botën; si veprojnë për të arritur këtë qëllim dhe ku të çon kjo; si mund të shpresojë “popullsia poshtë në bazë” që të shmangë pushtetin e biznesit dhe doktrinën nacionaliste e të bëhet “e gjallë dhe e aftë për të jetuar”

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër vazhdon, me suksesin e madh të dokumentarit Requiem for the American Dream (2015), që e zgjeron përmbajtjen me bashkëpunimin e tre regjisorëve. Rezultati është një hartë konceptuale e një rëndësie jetike për të kuptuar funksionimin e botës së sotme dhe një paralajmërim mjaft i fortë për një veprim kolektiv dhe, nëse është e domosdoshme, një...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Ky libër është një prej përpjekjeve të para serioze nga ana e një gjuhëtari për të ndërtuar brenda traditës së ndërtimit të teorisë, një teori gjithëpërfshirëse të gjuhës, që mund të kuptohet njësoj siç mund të kuptohet zakonisht nga ekspertët e fushave përkatëse, një teori biologjike a kimike.

  600 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 4 nga 4 libra