Patrick Modiano

Patrick Modiano është prozator francez, fitues i çmimit Nobel për letërsinë në vitin 2014. Ai ka fituar edhe çmimet kombëtare nga Akademia Franceze Grad Prix du roman. Në vitin 1972 dhe Goncourt në vitin 1978.

Patrick Modiano është prozator francez, fitues i çmimit Nobel për letërsinë në vitin 2014. Ai ka fituar edhe çmimet kombëtare nga Akademia Franceze Grad Prix du roman. Në vitin 1972 dhe Goncourt në vitin 1978.


Prindërit e Modianos përjetuan pushtimin nazist të Parisit gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe nisën marrëdhënien e tyre në mënyrë klandestine. Fëmijët e kësaj familje u rritën në një atmosferë të veçantë midis mungesës së babait të tij, i cili kishte dëshuar shumë histori shqetësuese dhe nënës e cila kishte përfunduar arsimin e mesëm falë qeverisë. Modiano përjetoi shumë edhe ndarjen nga jeta të vëllait të tij, Rudy në moshën 10 vjeç.


 

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 2 nga 2 libra
Shfaq 1 - 2 nga 2 libra