Esat Ruka

Esat Ruka, i lindur në Mat më 10 mars 1951, ka kryer

Institutin e Lartë të Arteve (UA) në vitin 1976.

Është me profesion: Organizator dhe drejtues i punëve Kulturore e artistike.

Aktiviteti Artistik:

Është themelues i grupeve dhe ansambleve të vlerësuara me çmime. Ai është Kantautori i baladave hite, interpretues me timbër të veçantë dhe përdorues i nstrumentave

popullorë, realizues i koncerteve recitalë.

 

Aktiviteti shkencor:

  • Ka referuar në sesione shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare.
  • Eshtë objekt dhe subjekt i dhjetra artikujve e emisioneve radiotelevizive si krijues e drejtues.
  • Në vitet 2006-2013, ka drejtuar rreth 30 Festivale Tipologjike Kombëtare, Tryeza të rrumbullakta, iniciues i pagëzimit të sallave me emra të shquar të folklorit, krijues i Regjistrit Kombëtar
  • të Folklorit, dhe drejtues i revistës “Gjurmë të shpirtit shqiptar” organ i QKVF,
  • Drejtor i FFK Gjirokastër 2009.
  • Vazhdon studimet për mbrojtjen e doktoraturës pranë QSA Tiranë në degën etnologji dhe folklor
  • Është Drejtor Ekzekutiv i OJF Qendra: “Menaxhimi Kombëtar i Visareve Kulturore”

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 2 nga 2 libra
Shfaq 1 - 2 nga 2 libra