Francis Balle

Francis Balle këtu zbulon se është ende koha për t'i dhënë shkollës dhe mediave mjetet për të rifituar atë terren që sot u është lënë në dorë ideologjive fanatike. U duhet kthyer dinjiteti arteve, historisë, letërsisë, filozofisë, kulturës. Profesor filozofie, përpara se të bëhej profesor i shkencave politike në Universitetin Panthëon-Assas (Paris2), Francis Balle, për disa vite, anëtar i Këshillit të Lartë të Audiovizualit (CSA), bashkëthemelues më 2007 i Revistës Evropiane të Mediave dhe Numerikut është autor i librit themeltar Mediat dhe Shoqëritë, botuar edhe në shqip (Papirus), si edhe i librave me titull Intelektuali dhe Tregtari (Flammarion) dhe Mediat (PUF).

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Interneti po e trondit peizazhin e mediave: gazetat dhe librat e shtypur janë të shqetësuar për të ardhmen e tyre; radioja dhe televizioni janë vendosur në rrjete dhe terminale numerike; aksesi në filma dhe programe është po aq i..lehtë sa muzika në sitet Toile...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gjendje e pashpresë? Të ndodhur përballë sfidave të globalizimit, i cili nuk i ka bërë njerëzit aq të lumtur sa parashikohej, përpara shpërthimit të një barbarie që mendohej se ishte lënë prej kohe pas nga "Përmbushja e Historisë", më në fund, dëgjojmë thirrjen se tani, për t'u mbrojtur, na duhet të nxjerrim kulturën si mburojë kundër nihilizmit dhe...

  700 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra