Enis Sulstarova

Enis Sulstarova është mësimdhënës në Departamentin e Shkencave Politike të Universitetit të Tiranës. Fushat e tij studimore janë nacionalizmi, sociologjia politike, politikat e identitetit dhe qytetaria bashkëkohore.

Enis Sulstarova është mësimdhënës në Departamentin e Shkencave Politike të Universitetit të Tiranës. Fushat e tij studimore janë nacionalizmi, sociologjia politike, politikat e identitetit dhe qytetaria bashkëkohore. Ai është autor edhe i këtyre librave: Ligjërimi nacionalist në Shqipëri dhe studime të tjera (2003; ribot. 2015), Arratisje nga Lindja: Orientalizmi shqiptar nga Naimi te Kadareja (2006; ribot. 2007, 2013), Në pasqyrën e Oksidentit: Studime dhe artikuj (2010) dhe Jam Evropë! Intelektualët dhe ideja e Evropës në vitet 1918-1939 dhe 1989-2006 (2012).

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  Libri i Enis Sulstarovës është një nga përpjekjet e para dhe më sistematike për të përdorur kuadrin teorik të veprës Orientalism (Orientalizmi) të E.W.Said, për të analizuar nacionalizmin shqiptar, ashtu siç shfaqet në letërsi, historiografi dhe ligjërimin politik bashkëkohor.

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  950 Lekë Në stok

  Vështrim analitik nga pena e Sulstarovës për kthimin e botës ideore dhe intelektuale shqiptare drejt Europës dhe peripecitë e përjetuara.

  950 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  Autori i ka kushtuar kohë studimeve të ligjërimit nacionalist në Shqipëri, për ta sjellë së fundmi edhe në një libër. Profesori i Universitetit të Tiranës e sheh kombin si vizion që duhet të kenë përpara shtetet shqiptare.

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra