Donna Tartt

Donna Tartt është tregimtare dhe rimanciere e njohur amerikane, fituese e çmimit Pulizer në letërsi dhe e disa çmimeve të tjera letrare brenda dhe jashtë Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ajo është shpallur nga revista Time si një nga 100 personat më me ndikim. Vepra më e suksesshme e Tartt është “Gardalina” e cila i dha sukses në nivel ndërkombëtar.

Donna Tartt është shkrimtare amerikane, autore e romaneve “Historia sekrete”, Miku i vogël” dhe “Gardalina”. Ajo ka fituar çmimin letrar të WH Smith me librin “Miku i vogël” në vitin 2003 dhe çmimin Pulitzer në prozë për romanin Gardalina në vitin 2014. Në kriijimtarinë e Tartt janë edhe disa vëllime me tregime.


Dona Tartt ka lindur më 23 dhjetor 1963 në Greenwood Mississipi dhe është e diplomuar në Universitetin e Mississipit. Ajo është e ndikuar nga shkrimtarët Charls Diksens, Gerge Orwell, J. D. Salinger. Revista Time e ka zgjedhur mes 100 personaliteteve më me ndikim të kohës tonë.


 

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Nuk është në stok

  Winner of the Pulitzer Prize for Fiction 2014 Aged thirteen, Theo Decker, son of a devoted mother and a reckless, largely absent father, survives an accident that otherwise tears his life apart. 

  2 000 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
Shfaq 1 - 1 nga 1libër