Edna O’Brien

Josephine Edna O'Brien (lindur më 15 December 1930) është romanciere irlandeze, dramaturge, poete dhe tregimtare. Philip Roth e përshkruan si “gruaja më e talentuar që shkruan sot në gjuhën angleze”, ndërsa ish- Presidentja e Irlandës e ka cilësuar si “një nga shkrimtarët më të mëdhenj të brezit të saj”. Një nga shkrimtaret e para irlandeze që ka thyer tabutë në veprat e saj, të cilat kanë i strumbullar ndjenjat e brendshme të grave dhe problemet e tyre në lidhje me burrat dhe gjithë shoqërinë. Ajo është nderuar me çmime të shumta, si Çmimin Frank O’Connor, Irish PEN, si dhe Çmimin e Karrierës dhënë nga Akademia Letrare Irlandeze. O’Brien jeton në Londër

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
Shfaq 1 - 1 nga 1libër