Yan Lianke

Yan Lianke (1958) është autor i një sërë romanesh dhe përmbledhjesh me tregime, të gjitha të dalluara për stilin e tyre të veçantë dhe subjektet e jashtëzakonshme ku përzihen alegoria, satira politike dhe poetika. I censuruar në Kinë dhe një prej zërave të lakuar për çmimin Nobel, romanet e tij më të njohur janë “Puthjet e Leninit”, “T’i shërbesh popullit”, “Kronikat shpërthyese” dhe “Ëndrra e fshatit Ding”.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
  • Prej mjeshtrit të rrëfimit, fitues i Çmimit Franz Kafka dhe finalist për Man Booker International Prize, KATËR LIBRAT është një roman i fuqishëm dhe i guximshëm mbi të ashtuquajturën psikologji e “njeriu ha njeriun” në një zonë riedukimi të intelektualëve gjatë Revolucionit të Madh Kulturor të Maos. Nga autorët më të njohur e më të censuruar të Kinës,...

Shfaq 1 - 1 nga 1libër