Diola Dosti ka lindur më 8 shtator 1987 në Prishtinë. Ekspertiza dhe pasioni i saj janë përqendruar tek të ushqyerit.
Ajo ndan mesazhin e saj për promovimin e zakoneve të shëndetshme të të ushqyerit dhe ndërgjegjësimin për ushqimin e duhur në shoqërinë shqiptare.
Diola ka dhënë mësime në profilet e të ushqyerit në Universitetin e Shkencave Mjekësore. Angazhimi i saj në mësimdhënie dhe mentorim i ka fituar asaj respektin dhe admirimin e studentëve dhe kolegëve të saj.
Ajo është anëtare e bordit të Akademisë Italiane të të Ushqyerit, ku bashkëpunon me nutricionistë dhe dietologë të tjerë kryesorë për të avancuar të kuptuarit e shkencës së të ushqyerit dhe për të promovuar praktikat e bazuara në prova në këtë fushë. Përfshirja e saj në këtë organizatë prestigjioze është një dëshmi e ekspertizës dhe angazhimit të saj për të qëndruar e përditësuar në kërkimet dhe zhvillimet më të fundit në fushën e të ushqyerit.
Diola Dosti është autore e disa artikujve studimor dhe librave për ushqyerjen e shëndetshme. Dy prej tyre ndodhen edhe tek platforma Bukinist.al.
Si një eksperte dhe pasionante e ushqimit, Diola mblodhi të gjitha grimcat e kësaj fushe vetëm për të sjellë në dritë librin kushtuar të ushqyerit të shëndetshëm. Libri i ri “Shëndeti si art dhe shkencë” sjell përvojat e saja kërkimore, të mbështetura në studime për një ushqyerje që sjell shëndet dhe energji në jetën e secilit prej nesh.