Edward Bernays

Edward Louis James Bernays (22 nëntor 1891 – 9 mars 1995) është udhëheqësi i pionierëve të parë që studiuan marrëdhëniet me publikun. Madje ai shpesh konsiderohet si babai i PR – Public Relations, duke qenë se ishte vetë ai që e shpiku këtë term shkencor. Ai u lind Në Vienë të Austrisë nga prindërit Ely Bernays dhe Anna Freud Bernays. Edward ishte nipi i dyfishtë i psikoanalistit Sigmund Freud i cili ishte për të edhe vëllai i së ëmës edhe bashkëshort i motrës së babait. Ai konsiderohet si një prej 100 personave me më shumë influencë të shekullit të kaluar.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër nuk mëson vetëm si ta bësh për vete opinionin publik por edhe se si të mbrohemi nga propaganda manipuluese e njerëzve të pushtetit. Një nevojë reale për shqipërinë e sotme. Propaganda u shkrua në vitin 1928 nga Edward Bernays duke hedhur për herë të parë dritë mbi teknikat sistematike të komunikimit publik. Në fushën e Marrëdhënieve me Publikun,...

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 1 nga 1libër