Lorenzo Amurri

“Pa frymë” është romani i parë i Lorenco Amurri-t, finalist i çmimit "Strega" (2013) dhe fitues i Çmimit Europian të Letërsisë, në vitin 2015. Autori ka botuar edhe një tjetër rrëfim autobiografik Perché non lo portate a Lourdes?. Ai ndërroi jetë në vitin 2016, në moshën 45-vjeçare, pasi jetoi për pothuajse 20 vjet si paraplegjik.

 “Ishte 12 janari. Isha 26 vjeç. Librin nisa të shkruaja shumë më vonë. Desha të shkruaja për shumë arsye. E para, sepse njerëzit “normalë” nuk e dinë mirë se çfarë fshihet pas një personi në karrocë. Për shembull, nuk e dinë që vetë karroca është një çmim. Që të arrish aty duhet të lodhesh, duhet punë dhe nuk është e thënë që ia del. Ditën në të cilën arrin të ulesh, duket absurde kjo që po them, por është dita kur ke filluar të fitosh.”

Nga një intervistë e autorit me Vanity Fair

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
Shfaq 1 - 1 nga 1libër