Eris Rusi

Eris Rusi ka lindur në qytetin e Korçës, në vitin 1983. Ka kryer studimet universitare për Letërsi Bashkëkohore, Fakulteti i Shkencave Humane, në Universitetin “La Sapienza”, të Romës me rezultate të shkëlqyera. Ai është pedagog dhe prozator, autor i disa vëllimeve me tregime dhe romane

Eris Rusi ka lindur në qytetin e Korçës, në vitin 1983. Ka kryer studimet universitare për Letërsi Bashkëkohore, Fakulteti i Shkencave Humane, në Universitetin “La Sapienza”, të Romës me rezultate të shkëlqyera. Ka mbrojtur doktoraturën në “Studime letrare” pranë Universitetit të Tiranës me temën “Përmasat e fantastikes në letërsinë shqipe të shek. XX”. Aktualisht është pedagog me kohë të plotë pranë Universitetit “Fan S. Noli”, Korçë, si dhe dhe ushtron detyrën e kryetarit të Klubit të Shkrimtarëve “Bota e Re”.


Është përzgjedhur anëtar i Akademisë së të Rinjve pranë Akademisë së Shencave të Shqipërisë, me kerkues te rinj te shkencave shoqërore e albanologjike dhe te atyrenatyrore-teknike.


Ka publikuar pesë përmbledhje me tregime dhe dy romane:


 1. “Kohë çmendurie” – tregime, 1998.

 2. “Vajza misterioze” – tregime, 1999.

 3. “Ferri i moshës sime” – roman, 2000.

 4. “Xholina” (“Giolina”) – roman i 2001.    

 5. ”Një botë kundër meje” -tregime 2003

 6. “Dashuri me një të panjohur – tregime, qershor 2004          

 7. “Udhëtari I natës” – tregime, korrik 2007

 8. Fjala e ndaluar - tregime, nentor 2021

Në Itali ka publikuar librin “La casa misteriosa” përmbledhje tregimesh, me shtëpinë botuese “Il Filo”, në nëntor 2007.


Për këtë krijimtari artistike është vlerësuar me këto çmime kombëtare, të organizuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës::


 1. Çmimi i parë, tetor 1999

 2. Çmimi special “Muza e mbrëmjes”, qershor 2000

 3. Çmimi i parë, prill 2001

 4. Çmim i parë (karriere), qershor 2002

 1. Fitues i çmimit të parë në prozë, në Konkursin Kombëtar të

 2. Letërsisë “Zef Serembe”, i organizuar ne Laç, 2002          

 3. Fitues i Çmimit të Madh Kombëtar në Prozë, me librin “Udhëtari i Natës”, organizuar nga Ministria e Rinisë Kulturës dhe Sporteve.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Përmbledhja me tregime “Fjala e ndaluar” – është një përmbledhje me tregime, nga shkrimtari Eris Rusi që të ndërmend mollën e ndaluar të Kopshtit të Edenit ose atmosferën e zymtë kur fjalët mund të çonin në greminë gjatë diktaturës. Po sot, në këtë botë ku komunikimi ngjan si zgjatim i natyrshëm i njeriut teknologjik, kush vallë të jetë “Fjala e ndaluar”?

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 1 nga 1libër