Julio Cortazar

Julio Cortázar është poet dhe romancier belgo-argjentinas. Lindi në vitin 1914. U nda nga jeta më 12 shkurt 1984. Cortazar mbahet si një ndër mjeshtrat e shquar të tregimit të shekullit të XX. Në shqip kanë ardhur vepra të tilla si Provimi.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në kujtesën kaq millimetrike, në humorin kaq subversiv, në gjithçka që e bën ate njërin prej intelektualeve të mëdhenj të epokés, në kuptimin klasik te fjalës.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok
  I ri

  Ky është një roman emocionues i përroit të ndërgjegjes. Nëse pjesa e parë e librit e sfidon intelektin, pjesa e dytë e tij do të fanisë imagjinatën. "Provimi" është një roman me sens të errët humori i cili luan mjeshtërisht me fjalët dhe me kohën dhe me një konstelacion të pasur metaforash.  

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Shpjegimi i alkimisë së fiksioneve të Cortázar-it, që shkrin fantazine me irreale me jetën gazmore te trupit dhe te mugés, jetén e imagjinates, te lire dhe pa pengesa, me jetén e kushtezuar të trupit dhe të historisë, qendron te stili. Një stil që mrekullisht shkërben rrefimin gojor, zhdervjelltésinë e rrjedhshme të së folurés sé perditshme, shprehjen...

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra