Kliton Nesturi

Prozator, poet, publicist dhe dramaturg, Kliton Nesturi është një ndër autorët me individualitet të spikatur. Krijimtaria e tij shquhet për larmi temash dhe zhanresh, në të cilat lexuesi ndesh fatin e mjaft personazheve, që në jo pak herë është edhe fati i tij. “Spaletat” është libri i tij i tretë me tregime

Kliton Nesturi ka lindur në Tiranë, më 13.10.1971. Studimet e larta i ka kryer në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin Histori-Filologji, dega gjuhë-letërsi. Prej më se njëzet e pesë vjetësh është pjesë e jetës letrare dhe të medias shqiptare.


Prozator, poet, publicist dhe dramaturg, Kliton Nesturi është një ndër autorët me individualitet të spikatur. Krijimtaria e tij shquhet për larmi temash dhe zhanresh, në të cilat lexuesi ndesh fatin e mjaft personazheve, që në jo pak herë është edhe fati i tij. “Spaletat” është libri i tij i tretë me tregime.


LIBRA TË BOTUAR:

TRANGELANG, dramë - 2014


GJERGJ BUBANI, I HARRUARI I PËRKOHSHËM, ese monografike, 2010 


HISTORI TANGJENTE, tregime - 2009


NJË MIJË, roman - 2007


I HUAJ NË SHTËPI, tregime - 2005


ELDORADO, poezi - 1997

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  “Në katin e tretë nuk troket askush” është libri me tregime i autorit Kliton Nesturi, që sapo ka dalë në libraritë e vendit. Mund të themi pa asnjë hezitim që është libri i tij më i mirë në gjininë e tregimit, por gjithashtu është edhe një pasurim të letërsisë shqipe me një botim cilësor.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Një roman ku jeta e pērditshme shpaloset bukur në ndërthurrjen kompozicionale që u bëhet temave: të miqësisē së sinqertë, të egos së paskruptull të karierës në punë, të lidhjes shpirtërore midis babait e vajzës së tij, si dhe të dilemave sociale në familje.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Libri me tregime “Spaletat”, me autor Kliton Nesturi Diku një shitëse librash, ku koha e egër nuk ja ka zhveshur dot fisnikërinë,Diku një djalë i ri, ku dashuria e pastërt e të cilit ndeshet me murin absurd të politikës.Diku një kazan mbeturinash, ku gjendet një uniformë ushtaraku e braktisur. E kështu me radhë Kliton Nesturi na jep të shkruara me një...

  500 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra