Philip Roth

Philip Roth është romancier dhe tregimtar amerikan, i njohur për eksplorimet e tj rreth identitetit të hebrejve dhe amerikanëve. Ai është i njohur edhe për lexuesin shqiptar përmes përkthimit të disa veprave të tij

Romancieri Philip Roth ka lindur më 19 mars 1933 në Nju Xhersi. Ai është diplomuar në unversitetin Bucknell në vitin 1954. Në vitin 1959 la fituar çmimin “National Book Award me librin Goodbye Columbus. “Ankimi i Portnoit” është libri i tij më i shitur, i botuar në vitin 1969. Roth ka marrë çmime edhe me Sabbath’s Theatre dhe së fundi ka marrë çmimin Pulitzer për romanin “American Pastoral”. Veprat e tij më të fundit janë “Everyman (2006) dhe “Nemesis” (2010)


Lexuesin shqiptar e njeh me veprat: “Martesë me një komunist”; “Ankimi i Portnoit”; “Del hija” dhe “Inati”.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra