John Green

John Green është një ndër shkrimtarët amerikanë më të vlerësuar, sidomos me romanet për të rinj. Është fitues i disa çmimeve letrare kombëtare. Vepra që e bëri të famshëm është “Duke kërkuar Alaskën” dhe Faji në yjet tanë”. Këto dy romane janë përkthyer në shqip, së bashku me “Qyteti prej letre”

John Green ka lindur më 24 gusht 1977. Ai është bërë i famshëm me romanin “Duke kërkuar Alaskën”, i cili është shëndërruar në bestseller Nr. 1 në Shtetet e Baskuara të Amerikës. Po ashtu, një tjetër roman që i dha edhe vlerësime është “Faji në yjet tanë”. Ai ka fituar çmimet Printz Medal dhe Edgar Aëard. Po ashtu, ka qenë dy herë finalist për çmimin LA Times Book Prize dhe është përzgjedhur nga revista Times si një nga 100 njerëzit më me ndikim në botë. Bashkë me të vëllanë, Hank, marrin pjesë aktivisht në kurset e edukimit online, të cilin e ndjekin miliona fansa.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 4 nga 4 libra
Shfaq 1 - 4 nga 4 libra