Cmim i reduktuar! Libra për jetën Shiko më të madhe

Libra për jetën

SET0038

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër

Ky set ka dy libra: Njëri që shërben si guidë për të bërë një jetë të shëndetshme dhe për të shpalosur veteveten, dhe tjetri, për të kuptuar thelbin e jetës. Hetem Ramadani dhe Radovan Starc kanë sjellë një guidë të plotë për meditimin dhe efektet pozitive, ndërsa libri “Kur fryma bëhet ajër”, i shkruar në çastet e fundit të jetës nga neurokirurgu brilant Paul Kalinithi, është një testament i rrallë fjalësh dhe kuptimesh për të gjëllat

Më shumë detaje

48 Artikuj

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

1 800 Lekë

-10%

2 000 Lekë

Share

30 libra të tjerë nga e njëjta kategori:

Më tepër

Seti me dy libra, përmban:

1.“Shëndeti dhe suksesi përmes meditimit” nga Radovan Starc dhe Hetem Ramadani

Qëllimi i këtij libri është t’ju informojë dhe t’iu bindë për një jetë të shëndetshme dhe fatlume sipas natyrës specifike njerëzore. Meditimi ka efekte të vërtetuara tashmë edhe shkencërisht si antistres, dhe çlirues të mendjes dhe trupit. Përmes meditimit ne arrijmë edhe qëllime të tjera, siç janë përmirësimi i aftësisë njohëse (kujtesa, përqendrimi), përmirësimi i gjumit, rritja e kreativitetit, përmirësimi i gjendjes shëndetësore, shtimi i kreativitetit dhe arritja e suksesit në sipërmarrjet tona të përditshme. Libri përmbledh dijet më të fundit të akumuluara nga autorët përmes studimeve dhe përvojave praktike të Hetem Ramadanit, i cili përmes meditimit ka arritur që të shërojnë dëmtimet në këmbë, apo ka aplikuar rastet e trajtimit të tumoreve apo sëmundjeve në zemër tek miqtë e tij.

Edhe pse tema është paksa e komplikuar, stili i librit është i thjeshtë, është i lehtë dhe i kuptueshëm për shumë lexues.

Ky libër iu drejtohet menaxherëve, mjekëve, ekspertëve të shëndetit, juristëve, inxhinierëve, artistëve, shkencëtarëve dhe atyre që kanë probleme me shëndetin. Por, ky libër vlen për këdo që kërkon një jetë më të mirë në aspektin shëndetësor dhe më të suksesshme....

2. "Kur fryma bëhet ajër” nga Paul Kalinithi

Në moshën tridhjetë e gjashtë, në prag të përfundimit të karrierës së tij dhjetëvjeçare si neurokirurg, Paul Kalanithi u diagnostikua me kancerin e fazës IV në mushkëri. Mjeke që trajtonte pacient me fund fatal e pa veten të tillë, në betejën e madhe për të sfiduar vdekjen. Dhe pikërisht kështu, e ardhmja që ai dhe gruaja e tij kishin imagjinuar u zhduk. Kur fryma bëhet histori ajri Kalanithi reflekton teksa e di se çdo organizëm do të vdesë një ditë se cili e bën një jetë të virtytshme dhe kuptimplote". Kalinithi ishte një neurokirurg në Stanford që punonte dhe eksploronte trurin e qenies njerëzore, vendin më kritik për identitetin njerëzor, dhe më në fund në një pacient dhe një baba të ri që përballet me vdekjen e tij.

Çfarë e bën jetën me vlerë duke jetuar me vdekjen pranë? Çfarë bëni kur e ardhmja nuk është më një shkallë drejt qëllimeve tuaja në jetë, teksa rrafshohet në një dhuratë të përhershme? Çfarë do të thotë të kesh fëmijë, të ushqesh një jetë të re ndërsa tjetra zhduket? Këto janë disa nga pyetjet që Kalanithi sfidon me këtë memoar të vëzhguar në mënyrë të thellë.

Pali Kalanithi vdiq në mars të vitit 2015, ndërsa punonte për këtë libër, por fjalët e tij jetojnë si një udhërrëfyes dhe një dhuratë për të gjithë ne. "Fillova ta kuptoj se duke u përballur me vdekshmërinë time, në njëfarë kuptimi, nuk kishte ndryshuar asgjë dhe gjithçka", shkroi ai. "Shtatë fjalë nga Samuel Beckett filluan të përsërisnin në kokën time:" Nuk mund të vazhdoj, do të vazhdoj "." Kur fryma bëhet ajri është një reflektim i paharrueshëm, që vërteton jetën për sfidën e përballjes me vdekjen dhe në marrëdhëniet midis mjekut dhe pacientit, nga një shkrimtar i shkëlqyer që u bë i dyti.

Të dhëna

Grupmoshambi 14 vjeç