Akademia Barilla IA0014
Libër i ri
40 receta tunduese pastash nga repertori i pasur i kuzhinës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: shumë krijime të reja dhe receta klasike që nuk mund të mungonin, realizuar me produkte origjinale italiane.
905 Artikuj
Shtëpia Botuese | Ideart | |
ISBN | 9789928128553 | |
Lloji i botimit | Hard Copy |
Faqe | 94 |
ISBN | 9789928128553 |
Titulli origjinal | Ideart |
Redaktori | Armond Kikino |
V. Bot | 2014 |
Vendodhja | Tirane |
Gjuha | Shqip |
Tipi i publikimit | Libër |
Grupmosha | mbi 18 vjeç |
Statusi | I ri |
Përkthyesi | Etleva Smaçi |
Janë dyzet poezi të shkruara me sqimën e një poeti. Emigranti, shtegtar i përjetshëm, midis brigjesh dhe ndarjesh, të cilit poezia i doli si ulërimë e shpirtit. Megjithatë vargjet e tij nuk janë rebele edhe pse ka jetuar midis sfidash.
Udhëtimi është dhurata më e bukur që mund t’i bësh vetes. Të justifikohesh se nuk udhëton dot sepse nuk ke para, nuk vlen; ky libër e dëshmon një gjë të tillë më së miri dhe të fton që të dalësh nga rutina e përditshme dhe të njohësh botën
"Gjenço Demetre Naçi na sjell një rrëfim të rrallë për Mbretin Zog në mërgim. Është i rrallë sepse është autentik dhe vjen nga një njeri që i ka përjetuar ngjarjet vetë, i pandikuar nga persona të dytë ose të tretë. Kujtimet gjithnjë kanë një dozë subjektivizmi, por libri i Gjenço Naçit përmban një vlerë të shtuar që nuk e kanë të tjerët: Autori i gjykon...
Ky roman, i kushtuar Manet, dëshmon shijen e Zolasë për personazhet e mallkuar, situatat e panikut... Me një stil që evokon Renoir dhe Degas, bie "perdja" e romanit ngadalë-ngadalë mbi tragjedinë e dy të rinjve …
Ky libër është pa asnjë dyshim më i miri nga zhanri i botimeve të vetëndihmesës dhe vetëshërimit për faktin se fuqia e mendjes dhe potenciali i saj për të ndikuar në shëndetin dhe mirëqenin e trupit ilustrohen në mënyrë të përsosur me fakte shkencore.
Në këtë botim shumë simpatik, Louise L. Hay na sjell një përmbledhje me ese të zgjedhura nga miqtë e saj – ligjërues, seminaristë dhe këshillues me emër në sferën e motivimit dhe vetëndihmesës.
Një koleksion fantastik i letrave që Louise L. Hay ka pranuar nga njerëz të ndryshëm nga i gjithë globi dhe që u është përgjigjur përgjatë viteve. Letrat shprehin shqetësime dhe brenga të lexuesve nga shumë fusha të jetës. Pothuajse të gjithë ata që i kanë shkruar ishin në kërkim të një ndryshimi në jetë.
The third book in the latest series from international bestselling author, Rick Riordan
Mos harroni, që trupi jonë ka një ligj universal që askush sot nuk ia ka dalë ta mundë. Është Ligji i Karmës, i cili në literatura fetare përshkruhet si ‘ç’do mbjellësh, do korrësh’. Ujiteni trupin me fruta dhe perime apo me produkte të natyrës dhe rezultati juaj, do të jetë burim frymëzimi për brezat pasardhës. Ujiteni trupin tuaj me plehëra industrial...
“Kuzhina e bebit”, libër unik për nënat e reja! Ai është i vetmi libër shqip i këtij lloji. Nënat e reja ballafaqohen me shumë pikëpyetje që kur sjellin në jetë fëmijën, por kur bebushi mbushë 6 muaj fillojnë problemet se çka duhet të hajë fëmija. Por, duke pasur në dorë librin “Kuzhina e bebit”, kjo dilemë do t’ju hiqet.
Monologu poetik dhe dramatik “Apokalipsi i Kasandrës”, me nëntitull dytësor “Lajm lindës”, që i prezantohet lexuesit shqiptar, rijetëson mitin e njohur të Kasandrës, Bijës së Priamit dhe Hekubës, e cila njihet në lashtësi për dhuntitë e saj profetike.
Over 1 million copies sold in the UK. The classic novel of a post-literate future, 'Fahrenheit 451' stands alongside Orwell's '1984' and Huxley's 'Brave New World' as a prophetic account of Western civilization's enslavement by the media, drugs and conformity.
Ky libër përmbanë kapituj bazik në rrugën e realizimit të një filmi. Studimet e gjata në procesin e bërjes së filmit, duke u ndaluar në të gjitha etapat e tij, që nga ideja, historia, editimi, teknologjia dhe përfshirja e ekspertëve në realizimin e tij. Një pergatitje nga Valmir Tertini, që u adresohet jo vetem studenteve të akademisë se arteve por edhe...
Katherine Rundell, fituesja e disa çmimeve dhe autorja e librave Rooftoppers, The Wolf Wilder dhe The Explorer, sjell magjinë e Krishtlindjes nëpërmjet një historie ku ndërthurret klasikja me modernen. E shkruar me shumë ngrohtësi dhe mbushur me nota humori, "Një dëshirë për Krishtlindje" na sjell në vëmendje vlerat dhe njerëzit që vërtet kanë rëndësi për...
Libri i autores australiane Bronnie Ware “Pesë pengjet më të mëdha të jetës”, është një nga librat e lexuar me shumë kuriozitet nga miliona njerëz.
Shpella e piratëve është një nga romanet e mirënjohura të shkrimtarit tonë të dashur Petro Marko. Ky roman është dramatizuar dhe inskenuar në disa variante dhe ndonëse libri është botuar për herë të parë në 1964, te ish Shtëpia botuese "Naim Frasheri", ne mundëm ta nxjerrim në faqen tonë vetëm në ribotimin e tij të dhjetë.
Romani 1984 flet për një botë që gjendet e ndarë në një konflikt të vazhdueshëm. Konflikti justifikon sundimin e qeverisë, e cila ka zhvilluar shkencën me qëllimin për të kontrolluar dhe shtypur individin. Bota e Orwell është ajo ku jeta private e individit nuk ekziston. Njerëzit flasin gjuhën e gazetave. Bota është e ndarë në tre supershtete që shtrihen...
Libri më i shitur në histori nga fusha e psikologjisë dhe biznesit – vjen te lexuesi shqiptar i rishikuar dhe përditësuar për shekullin XXI.
“Aventurat magjike” është një seri librash për pushimet verore për fëmijë nga klasa I deri në klasën V. Këta libra janë hartuar në bazë kurrikulës mësimore, e cila mbështet zhvillimin e kompetencave të fëmijëve. Ky tekst eshte per nxenesit qe kane mbaruar klasen e katert dhe duan qe te zbaviten dhe te mbajne te gjalle dijet qe kane marre gjate shkolles
Një libër kuzhine për të gjithë. Për admiruesit pasionantë të artit të kulinarisë, por edhe për fillestarët që duan të ushqehen mirë dhe të zbulojnë magjinë e gatimit, përmes recetave të thjeshta dhe të shpejta. Një libër që nuk mund të mungojë në kuzhinën tuaj.
Mjafton të thuash Pasta dhe ke thënë gjithçka! Pjata që nuk i thuhet kurrë jo! Pjata që mund të gatuhet me dhjetëra mënyra, nga më e thjeshta, vetëm me vaj ulliri e deri tek ato më të ndërlikuarat ku pastat duhet t’i prodhoni vetë. Por për të mbërritur tek receta e një shefi, së pari leximi kalon nga botimi më i ri i Ideart, nën kujdesin e së famshmes...
Kuzhina italiane, plot finesë, shumëaromshe, vjen për lexuesit me recetat më të mira klasike, në një libër ku gjenia dhe arti i të ushqyerit mirë gërshetohen me luksin dhe cilësinë e një botimi unik.
Ëmbëlsirat, të ëmblat, shumëngjyrëshet, aromëndjellëset… tundimi që falet e dëshirohet prej të gjithëve. Por jo të gjithë kanë lindur pastiçier… E nëse nuk keni lindur e tillë, provën e parë mund ta bëni në kuzhinën tuaj modeste nën shoqërinë e “Të ëmblat Ëmbëlsira”. Ky është më shumë se një libër, është një mik që nuk do t’ju lërë kurrë në baltë, në...
40 receta antipastash të zgjedhura nga Academia Barilla, frymëzuar nga tradita italiane: pjata tradicionale, variante të krijuara duke u bazuar në klasiket dhe risi, që vijnë si një prelud i shkëlqyer i një vakti të mirë.
40 receta sallate të zgjedhura nga Academia Barilla: nga klasiket e përjetshme me bazë perimesh deri te pjatat më komplekse me përbërës origjinalë.
40 receta buke, çibukësh dhe biskotash të kripura të traditës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: gatime tradicionale dhe të reja, për të festuar mirësinë e bukës, ushqim i pazëvendësueshëm në tavolinat tona.
40 receta të zgjedhura nga Academia Barilla për të përgatitur pica dhe fokaçe të shijshme, nga tradita origjinale italiane: nga klasiket që tashmë janë të famshme në gjithë botën deri tek ato më fantastike të pasuruara me produktet tipike italiane.
40 receta risotto dhe supash të zgjedhura nga Academia Barilla: më të mirat e traditës italiane, përmes një udhëtimi kulinar tërheqës mes specialiteteve të shijshme me origjinë nga fshati dhe atyre klasike.
40 receta me bazë mishi të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: me një thjeshtësi të jashtëzakonshme, pjata të një teknike të lartë, me përbërës tipik italianë.
40 receta me bazë peshku, të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: recetat më të njohura të rajoneve dhe shumë pjata të shijshme e plot imagjinatë.
40 receta të shijshme kontornosh të kuzhinës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: një udhëtim përmes shijesh, ngjyrash, aromash tipike për Italinë, mes pjatash të pasura dhe recetash që përgatiten lehtë.
40 receta të krijuara mbi bazën e traditës italiane, të zgjedhura për një menu plotësisht vegjetariane nga Academia Barilla: specialitete të rajoneve, pjata të famshme klasike dhe shumë të tjera autentike dhe të reja.
40 receta salcash, konservash dhe likernash të zgjedhura nga Academia Barilla për të shijuar të gjitha “shijet e shtëpisë” tipike të kuzhinës italiane: thesare të vogla që shoqërojnë për mrekulli pjatat dhe e bëjnë tavolinën festive.
40 receta ëmbëlsirash joshëse “made in Italy” të zgjedhura nga Academia Barilla, që ruajnë ekuilibrin mes tradicionales dhe krijimeve të reja: kryevepra të artit modern të pastiçerisë dhe shumë të tjera që janë krenari e kuzhinave të ndryshme rajonale.