Antal Szerb

Antal Szerb [1901–1945] lindi në Budapest dhe studioi për letërsi gjermane dhe angleze në vitin 1924. Mbas mbarimit të studimeve jetoi në Francë, Itali dhe Angli. Në vitin 1929, ku botoi edhe librin e parë, Një përmbledhje mbi Letërsinë Angleze. U zgjodh President i Akademisë Letrare të Hungarisë, ndërsa në vitin 1933, botoi romanin “Legjenda e Pendragonit”, i cili bazohet në përjetimet e tij personale në Britani. Antal Szerbi ështe një nga shkrimtarët më të njohur hungarezë të të gjitha kohërave. Veprat më të rëndësishme të tijjanë romanet “Legjenda e Pendragonit” dhe “Udhëtari dhe drita e hënës”. Ai ishte edhe teoricien dhe historian i rëndësishëm i letërsisë. Vdiq në vitin 1944, në një lager nazist.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 1 nga 1libër
Shfaq 1 - 1 nga 1libër