Peshtjellim ndjenjash View larger

Peshtjellim ndjenjash

Stefan Cvajg A-007333

New product

Përshkrim i shkurtër

Vjen romani i Stefan Cvajgut, botuar për herë të parë në vitin 1927 e përkthyer nga Edlira Dedja kohët e fundit, i cili konsiderohet, padyshim, si një nga kryeveprat e autorit austriak, për thellësinë dhe finesën e analizës që u bën ndjenjave njerëzore. Libri hidhet ne qarkullim me date 17 nentor 2021.

More details

501 Items

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Argeta LMG

690 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

More info

“Gjithnjë e kam urryer tradhëtinë bashkëshortore, jo nga shpirti meskin i moralitetit, as nga ndershmëria dhe virtuti, as për faktin se aty kryhet një marrëdhënie si në një fluturim të errët, si një vjedhje që kryhet në errësirë, e as nga plotësimi i dëshirave të një trupi të huaj, por sepse, pothuajse të gjitha gratë, në këto momente tradhëtojnë atë çka është më e fshehtë tek bashkëshorti i tyre.

Secila nga ato është një Dalilë që i fsheh të mashtruarit intimitetin e saj më njerëzor, për ta hedhur më pas si ushqim tek një i huaj... sekretin e forcës ose të dobësisë së saj.

Ajo që për mua është tradhëti, nuk është fakti se femrat u jepen meshkujve të tjerë, por se pothuajse gjithmonë, për t’u vetëjustifikuar, ato ngrenë vellon e intimitetit të burrit të tyre, të cilin e ekspozojnë si nëpër ëndërr tek një kuriozitet i huaj, tek një nënqeshje ironike e vetëkënaqur, pikërisht atë, burrin, që fatkeqësisht nuk dyshon për to...“

Data sheet

Lloji i botimitPaperback
pages139
Published year2021
Vendodhja e botimitTirane
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
StatusiI ri
Numri i botimeveRibotim
PërkthyesiEdlira Dedja
RomanPsikologjik
I ri1