Letershkembimi – Gjergj Fishta View larger

Letershkembimi – Gjergj Fishta

Gjergj Fishta A-006154

New product

Përshkrim i shkurtër

Në 80-vjetorin e vdekjes së Át Gjergj Fishtës Botimet Françeskane kanë ndërmarrë nxjerrjen e nji botimi të posaçëm të veprës së tij në gjashtë vëllime. Çdo vëllim paraprihet prej nji studimi të veçantë nga personalitete të njohura në fushën e shkencave albanologjike në Shqipëri dhe Kosovë. Në këtë vëllim ka një studim dhe përkthime nga Vincens Marku të letrave nga italisht në shqip.

More details

1 Item

Warning: Last items in stock!

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Botimet Franceskane
ISBN9789928331106
Viti i botimit2020

1 500 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

30 other products in the same category:

More info

Vellimi ka kete tabele lende:

HYMJE

I. FISHTA LETËRDËRGUESI

1. LETRA NË SHQIP

Shkoder, 17 kallnduer 08   I dashtuni Pader Shtjefen,

I dashtuni Pader Shtjefen

Troshan, 4 Tetuer 1914.     I dashtuni Ambroz e Justin,

Kallmet, 7/V/1915.     I dashtuni Ambroz,

Shkoder, 4 Shtatŭer 1918.     I Bindŭeshmi Kshill Provincjet,

Dŭrrës, 27 Frŭer 1919   I dashtŭni Vinçenc,

Paris, 13 Fruer 1920.     I dashtuni Kolegë (At Lorenc Mitroviqit)

Shkoder, 16 – IX. – 20.     I dashtuni P. Bernardin,

Neë-York, 11 Marc 1922.     Fort i dashtuni Justin!

Shkoder, 26 Fruer 1924.     Të Shkelqyeshmes Kryesí të Kshillit Konshtetues.

Shkoder, 26 Fruer 1924.     Të Shkelqyeshmes Kryeministrí.

Shkoder, 27-6-24.     I dashtun P. Ambroz,

Romë, 11 Kallnduer 1925.     Fort i dashtuni P. Ambroz.

Romë, 1 shtatuer 1925.     Vllazen të dashtun

S. Bartol. all’Isola 12-XI-25   I dashtuni Gjon,

Romë, 19.XI.25     I dashtuni P. Provincjal, (Át Pal Dodajt)

Shkoder, 26-XII-26   Fort i dashtuni P. PÁL!

Shkoder, 5 Korrik 1929.     Z. Abdurraman Dibers Min i Arsi.

Athènes le. 11 Tetuer 1930.   Fort i dashtuni P. Provincjal.

Shkoder, 18 Prill 1931   I Nderti e i dashtuni Gjovalin,

Stambollë, 20-10-31.   I dashtuni P. Provincjal.

Livorno, 1 Máj 1934   I dashtuni Lin,

Livorno, 16.5.34   I dashtuni Gjovalin!

Livorno, 9.5.34   Egregio Signore Sig. Giovanni Kamsi

Livorno, 1934   Fort i nderti e i dashtuni Provinçjal!

Shkoder, 6 Qershuer 1935.   I Perndritshmi e i Pernderueshmi Emzot.

Shkoder, Qershuer 1935.     Naltmadhní!

Shkoder, 12-9-35.     Fort i dashtuni P. Tomë!

Shkoder, 14-9-35.     Fort i Nderti Át,

Shkoder, 7. VI. 36.     Fort i dashtuni P. Bernardin,

Shkoder, 16 Fruer 1936     Naltmadhní!

Tiranë, 21. 7. 36     Shkelqesë!

Shkoder, 1 Korrik 1937   Prefektura e Shkoders

Shkoder, 12 Jul 1938     I dashtuni Kelment!

Shkoder, 13. 12. ’38     Idë!

Shkoder, 19 Kallnduer     Át Ludovik Kirit

E Êjte, 24 Gusht 1939   Fort i Nderti Át Prov̄l,

2. LETRA NË ITALISHT

(Përktheu: Prof. as. dr. Vinçens Marku)

2.1. Letra dërgue Át Pál Dodajt

Gomsiqe, 26.XI.1906.

Shkoder, 15.X.1907   Pál fort i dashtun

Shkoder, 5-II-1908

Shkoder, 8-III-1908.

Shkoder, 25 Shtatuer 1908   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 3 Kallnduer 1909

Shkoder, 8 Prill 1909   Pali êm fort i dashtun

2 Korrik 1909

Shkoder, 10 Nanduer 1909   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 5-XII-1909   Pál fort i dashtun

Shkoder, 25 Fruer 1910   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 28-II-1910

Shkoder, 6 Prill 1910.

Shkoder, 31 Dhetuer 1910

Shkoder, 20 Kallnduer 1911 Pál fort i dashtun

Shkoder, 20 Mars 1911

Shkoder, 19 Qershuer 1911   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 12 Kallnduer 1912. Pál fort i dashtun

Scutari, 6.II.1912

Shkoder, 12.II.1912

Shkoder, 24 Gusht 1912   Pál fort i dashtun!

Shkoder, 27 Qershuer 1913   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 15 Shtatuer 1913   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 1 Maj 1914   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 18 Qershuer 1914   Pál fort i dashtun!

Troshani, 28 Gusht 1914   Fort i dashtun Pál

Troshan, 10.9.1914   Pali êm fort i dashtun

Troshani, 30 Shtatuer 1914   Fort i dashtun Pál!

Troshani, 6 Nanduer 1914   Fort i dashtun Pál!

Troshan, l9 qershor 1915   Pál fort i dashtun!

Troshan, 3 Korrik 1915   Pali êm fort i dashtun!

Troshan, 21 Dhetuer 1915   Pali êm fort i dashtun dhe shûm fort i dashtun!

Troshan, 15 Kallnduer 1916 Pali êm fort i dashtun

Troshan, 4 Mars 1916 Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 3 Prill 1916 Pál shûm fort i dashtun

Shkoder, 16 Prill 1916   Pál shûm fort i dashtun

Shkoder, 8 Qershuer 1916   Fort i dashtun Pál,

Shkoder, 21 Tetuer 1916   Pali êm i dashtun,

Shkodra, 10 Dhetuer 1916   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 2 maj 1918   Pali êm i dashtun,

Shkoder, 2.6.18   Pál fort i dashtun

Paris, 17.IV.19   Fort i dashtun Pál

27 Qershuer 1919

29 Qershuer 1919

Tiranë, 19 Korrik 1921   Fort i dashtuni êm Shumë i Nderuem

Tiranë, 4 Gusht 1921

Tiranë, 16-9-21

Tiranë, 13-9-21

Tiranë, 26.9.21   Fort i dashtun Pál,

Tiranë, 4-10-21

Tiranë, 7. 10. 21   Pál fort i dashtun,

Tiranë, 12-X-21

Tiranë, 17-X-1921   Fort i dashtun Pál,

Parigj, 13.12.21   Pál fort i dashtun

Washington, 8-V-22

Parigj, 16-9-22

Parigj, 18. 12. 24   Pál fort i dashtun,

Romë, 5 Kallnduer 1925   Ati êm Provinçjal fort i dashtun,

Shkoder, 28. II. 28   Pál fort i dashtun

Shkoder, 26. VI. 28   P. Pál fort i dashtun,

Shkoder, 3.10.28   Pál fort i dashtun,

Spital, 27. VI. 30   Pál fort i dashtun,

Shkoder, 11 Kallnduer 1931 Pali êm fort i dashtun.… jo!

Lezhë, 7 Fruer 1932   Pál fort i dashtun,

Lezhë, 21 Gusht 1932 Pál fort i dashtun,

Kuerçanella, 23. 9. 33 Pál fort i dashtun!

Livorno, 30. 5. 34     Pál fort i dashtun!

Romë, 24 Shtatuer 1934   Pál i dashtun!

Livorno, 19 Dhetuer 1934   Át Pál i dashtun!

Romë, 21.01.40   Pál fort i dashtun,

Romë, 9 Prill 1940   Pál i dashtun!

2.2 Letra dërgue Êmzot Vinçenc Prennushit

Parigj, 17 Prill 1919

Parigj, 15 Prill 1920

2.3 Letra dërgue auktoriteteve

Shkoder, 12 Maj 1908     Fort i Nderti Át

Shkoder me 28 Gusht 1914   Fort i Nderti Át Delegat Gjeneral,

Livorno, 10 Korrik 1934     Shkelqeses së tij Benito Musolini,

Shkoder, 23 Shtatuer 1939   Shkelqeses së tij Françesko Jakomoni

II. FISHTA LETËRMARRSI

Bardhi.   Shkoder, 14 t’nnânnorit 1906. I dashtuni P. Gjergj!

A.S.K. Gjeçov O.F.M. Gomsiqe, 7-II-1912. Shum i dashtuni A. Gj. Fishta!

Alois Gurakuqi   Shkoder, më 20 Prill 1918. I përndershëm Zotni,

Karl Gurakuqi, etj   Shkoder, me 11 Nânduer 1918. I Nderti Zot, Atë Gjergj Fishta.

Bibdoda. Durrës më 27 Kallënduer 1919. I ndershëm Zotni at Gjergj Fishta.

Dr. M. Lambertz.   Wien (Vienë) 20. II. 1921. Zotni fort i dashtun edhe fort i nderuem!

Hakri M. Nivica.   Neë York City, 5 Prill, 1922. I Perndershim At:

A. Desari. New York City, Maj 19, 1922. I ndershim Zotni,

John Adams.   14 Prill 1922. Të Perndereshmit Gjergj Fishta..

Zev. i Min i P. Jasht.   Tiranë, 7 Qershor 1922. I Nderçmi Zoti Deputet,

Franz Scheiger.   Tiranë, 16 Shtatuer 1922. Miku im i ndershëm,

Faik Konitza. Më 15 të Shkurtit 1924. I ndershëm Zot:

Edhem Haxhiademi   Elbasan. 26.VIII.24. Shumë i ndershëm dhe i shkëlqyshëm poet,

Ndoc Kiri.   Shkoder 9-II-1924. I Nderti Át!

Pa emen dërguesi Shkoder, 10-XII-1924. Fort i dashtuni P. Gjergj,

Pekmezi.   Vjen-ë, 14/VIII 24. Kumbarja i jem i dashtun dhe shumë i çmueshëm.

Mati Prennushi.   Laç 25-X-1926. I dashtuni P Gjergj,

G. Pizzardo   Vatikan 22 Fruer 1936. I Përnderuar At,

Dr. Norbert Jokl Ëien (Vjenë) 7 qershuer 1926. Fort i ndritshmi Zotni A. Gjergj Fishta.

Eqrem Çabej   Romë, më 29.IV.27. Vjershetorit të math Arbëror!

I yti Nip – Atë Topalli   Iballe 24. III. 1929. Atë i dashtun!

Ministrija e Arsimit.   Tiranë, më 19. VII. 1930

Mini e Punve të Jasht.   Tiranë, më 22. VII. 1932

Dr. Norbert Jokl   WIEN, 11 mars 1932. Fort i Ndershmi mjeshtër!

Bumçi   Kallmet 24. IX. 935. Fort i Nd. P. Gjergj.

P. Kardinal Fumatoshi   Kongregacioni i Shënjte, 18/11/1936. I Përnderuar At,

Át Mark Harapi S. J. Shkoder, me 22 Dhet. 1937. Fort i Nderti Át e Zotní,

Hugh G. Grant   I dáshtuni Atë Fishta: Tiranë, 9 Fruër, 1937.

Hugh G. Grant   I nderti Atë Fishta. Tiranë, 12 Korrík 1937.

Kolonel Prenk Pervizi   Korçë, 22/I/1938. I ndritshmi Zotni P. Gjergj!

Hugh G. Grant   Tiranë, 11 Prill 1938. Atë Gjergj Fishta, O.F.M.

Emzot Prof. Jul Bonatti   Vlonë me 9 Fruer 1938. I Pernderueshmi e fort i dashtuni Át,

K. Cipo     Korçë 13 -VI – 39. Fort i nderti Át,

Studentat shqip të Kol. Pnor   Romë 11-XII-39. Shkelqesi e Pernderushme,

Hugh G. Grant     Tirane, 8 Gusht 1939. I dashtun Pater Fishta.

Drita     Romë 15/ XI/ 1940. Shum i ndershëm Pater Fishta!

I Ndritshmi Zotnië, E shtunde

Zanza të dashtun! E amla shpnesë e Shqypnís!

 

 

Data sheet

Lloji i botimitHard Cover
pages266
ISBN9789928331106
Viti i botimit2020
Vendodhja e botimitShkodër
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
Grupmosha e leximitmbi 14 vjeç
StatusiI ri
Numri i botimeveI parë
I ri1