Specials

Çështjet aktuale dhe politike There are 81 products.

per page
 • Quick view
  1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% In Stock

  Ky libër ofron një analizë mjeshtërore mbi arsyet pse globalizmi dështoi dhe pse populizmi po përhapet me shpejtësi. Ky libër jo vetëm do t’ju ndihmojë të parashikoni të ardhmen e kombeve, por do të luajë një rol për t’i dhënë formë kësaj të ardhmeje

  1 275 Lekë
  1 500 Lekë -15%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Bota mitike është një refleks i vetvetes, një refleks në të cilin ajo (vetvetja) ekziston si rezultat i një gjendjeje të re të papritur, që ndryshe mund të quhet gjendja e rikthimit, arsyeja e së cilës është ruajtja dhe vazhdimi, brenda qenies, i veprimit.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky libër nuk e trajton islamin si problem, ai konstaton se edhe Perëndimi është i tillë. Për të qenë të përpiktë duhet të themi se gjer më sot, gjatë studimit të formimit të identiteteve të qytetërimeve janë shpërfillur elemente të rëndësishëm si imazhi që njëri qytetërim krijon për tjetrin apo efektet pasqyrë midis tyre.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 290 Lekë In Stock

  Jean Baptiste Duroselle, një nga autorët e këtij botimi, ka future në metodën e studimit të historisë peshën e forcave të qenësishme dhe rolin e njerëzve. Në këtë vëllim, duke u përqendruar në gjysmën e parë të shek. XX, ai analizon 21 vjet pas traktateve që shënuan mbarimin e Luftës së Parë Botërore, mekanizmat që çuan në Luftën e Dytë Botërore. Ky është...

  1 290 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Jean Baptiste Duroselle, një nga autorët e këtij botimi, ka future në metodën e studimit të historisë peshën e forcave të qenësishme dhe rolin e njerëzve. Në këtë vëllim, duke u përqendruar në gjysmën e dytë të shek. XX, ai analizon periudhën e Luftës së Ftohtë, zhvillimet në Petrëndimi dhe raportet SHBA-Rusi. Po ashtu, edhe shfaqja e fuqive të reja si...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Për të kuptuar gjeopolitikën e Mesdheut, nuk duhet të mjaftohemi vetëm me kuadrin e Mesdheut, port ë shohim më tutje. Matanë Mesdheut, përshembull, në Irak, superfuqia amerikane ka dislokuar forcat e saj të përtej Atlantikut. Pra, duhet pasur parasysh edhe konfliktet që zhvillohen më larg Mesdheut, sepse pasojat e tyre ndihen edhe në Europën Perëndimore....

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Teksti universitar “Vetëqeverisja vendore, organizimi dhe funksionimi në Republikën e Shqipërisë dhe të Kosovës”, është hartuar në përputhje me strukturën e përmbajtjeve të kurrikulave pedagogjike dhe si i tillë, mund të shërbejë edhe për mësuesit e të gjitha niveleve në Shqipëri dhe Kosovë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  Historia , krizat, zhvillimet dhe prespektivat e praceseve të integrimit.

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Përmbajtja e librit na ballafaqon me një problematikë të vështirë dhe të padëshiruar për shqiptarët dhe boshnjakët në rajonin e Ballkanit Perëndimor Xhihadizmin dhe Ekstremizmin Islamik.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Në këtë libër, i pari i një serie me 12 volume, lexuesi do të njihet me fazat e zhvillimit të Al Qaedas (AQ) përgjatë pesë gjeneratave të saj.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Në këtë libër, i dyti i një serie me 12 volume, flitet për historinë e Al Qaedas (AQ) në SHBA dhe Kanada, drejtuesit dhe operatorët kryesorë, shtetasit amerikanë të lidhur me grupet terroriste që bashkëpunuan me AQ, sulmet terroriste të AQ në SHBA

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Në këtë libër, i treti i një serie me 12 volume, flitet për Al Qaedan (AQ) në Europë.

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Analizë e sfondit, hapësirës dhe fjalës të disa udhëheqësve gjatë fjalimeve të mbajtura në ditët e para të pandemisë Covid-19, për pandeminë Covid-19.  Sipas rradhës Trumph, Merkel, Vucic, Rama dhe Kurti janë objektet e studimit. Kjo analizë rezulton të jetë e rëndësishme për këdo që përpiqet të deshifrojë në thellësi komunikimin dhe pushtetin.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Studime në antropologji kulturore është pjesa e tretë e një serie studimesh në këtë fushë: Antropologjia kulturore e sheh historinë e njerëzimit si histori mendimi.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Libri vjen për të sensibilizuar mendimin, për të zgjeruar debatin dhe për të afruar me ide të reja në çështje të sigurisë. Prandaj, ky liber vlen si guide e shkelqyer per te gjithe ekspertet e ceshtjeve te sigurise, perfshire edhe struktura te tilla si Sherbimi Informativ, Policia e Shtetit, ushtria apo edhe organet me te larta te sigurise kombetare

  700 Lekë
  In Stock
Showing 65 - 81 of 81 items