Specials

Shqipëria, 104 vjet 104 libra  There are 105 products.

per page
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Letërkëmbimet zbulojnë edukatorin intelektual, por në të njëjtin plan edhe bariun besnik. Dokumentat na tregojnë sesi me Bogdanin, në këtë pjesë të errët dhe persekutuese të historisë së shqiptarëve lind edhe një frymë e re, ku krahas rezistencës ndaj turkut, shprehet kërshëria për kërkime, libra e meditime

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  990 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë përfshirë dy studime me vlera të jashtëzakonshme për gjuhën shqipe: “Studime shqiptare” i arvanitasit, Panajot Kupitorit dhe “Mbi gjuhën shqipe” i Franz Bopp. Tezat që shtrojnë këta autorë provokojnë dhe shtrojnë ide për debate të forta në fushat e historisë dhe gjuhësisë. Ato rikthejnë çështje themelore për prejardhjen e shqipes,...

  990 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 500 Lekë Out of stock

  Çdo etapë e historisë së shtetit shqiptar në këtë njëqindvjeçar, me përjashtim të kohës së dy luftrave botërore, ka pasur veçori të caktuara në politikën e jashtme të vendit, të dallueshme nga njëra-tjetra, por edhe me tipare të përbashkëta.

  3 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 400 Lekë Out of stock

  Në këtë vepër janë përmbledhur shkrime për politikën e krijimtarinë letrare e shkencore, për krijues e vetje të tjera, për ngjarje, dukuri e veprime të ndryshme politike në Shqipërinë shtetërore dhe në Kosovë.

  1 400 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Libri është një histori e shqiptarëve në Luftën e Dytë Botërore, dhe jo vetëm e Shqipërisë. Për aq sa është e mundur, në kornizat e një libri të tillë janë reflektuar edhe qëndrimet e shqiptarëve në Kosovë e në Çamëri, në emigracion

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Shekulli i ri i politikës shqiptare është ai lloj studimi në fushën politikës që synon të përpunojë, të identifikojë dhe pasqyrojë sa më objektivisht vlerat, parimet, filozofinë dhe kulturën politike shqiptare gjatë njëqind viteve të kaluara

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Lënda e etnosit përjeton në kohë dhe hapësirë një dinamikë zhvillimi, duke iu nënshtruar në vijimësi shndërrimit, i përftuar ky edhe në sajë të përballjes me komponente që e rrethojnë ose gjëllijnë brenda tij, duke ndarë së bashku atë hapësirë jetike kompakte të bashkësisë etnike në fjalë, që gëzojmë sot të drejtën ta quajmë shqiptare.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Merita e parë e veprës së Borgia s qëndron në faktin se ajo përshkruan një ndër periudhat më të dendura të kulturës mbarëshqiptare, e cila patjetër duhet thelluar e studiuar më tej, duke mbetur një imperativ për historiografinë e sotme shqiptare. Merita e dytë ka të bëjë me kontributin e jashtëzakonshëm të njohurive që jepen nga burimet arkivore dhe...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Emri etnik i shqiptarëve: si "arbërit" u bënë "shqiptarë": kur del për herë të parë ky emërtim dhe si e fitoi shqiptar statusin e emrit të ri etnik në garë me emërtimin e vjetër arbër. Po emri etnik i fqinjve të veriut "shqa", emërtim për sllavët, ç'lidhje ka me emrin "shqiptar".

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Për fat, pikërisht në kohëra të tilla (të vështira) dalin në dritë, pavarësisht se sa të dukshme bëhen, vepra me rëndësi parësore për kulturën dhe dijen e një kombi. Një libër i tillë është Kodikët kronografikë të Shqipërisë (Shkrime dhe dorëshkrime prej Rilindjes Europiane deri në Rilindjen Kombëtare)

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Njësitë frazeologjike, në mungesë të dokumenteve të hershme të kulturës së shqipes, vlerësohen prej nesh si një letërsi e hershme, duke u formësuar në nivelin e formës së shprehjes (sipas termit të përdorur nga L.Hjelmslev) pothuajse nga po ato përftesa që e karakterizojnë letërsinë popullore.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ky libër vlerësohet si një histori e jashtëzakonshme e raporteve të Shqipërisë me Perëndimin dhe sidomos me SHBA.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Janë plot 767 letra të panjohura deri më sot nga lexuesi shqiptar që Damiano Bruno, një mjek arbëresh i mobilizuar në ushtrinë italiane gjatë Luftës së Parë Botërore, ia dërgonte, nga prapavijat e frontit shqiptar, familjes së tij në Itali.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë vepër tërësore, autori Pëllumb Qazimi bën një paraqitje të gjallë prej gati tetëdhjetë vite të historisë shqiptare në shekullin e njëzetë, ndërkohë, gjithashtu, shqyrton në një farë mënyre edhe ato periudha të historisë të shekullit të 18-të dhe 19-të të historisë së Shqipërisë, që i shërbejnë objektivit parësor- ecurisë së zhvillimit...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një libër që zbardh historinë e plotë të himnit kombëtar.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Më në fund, pas 93 vjetësh, historia e parë e Shqipërisë shkruar në gjuhën angleze dhe botuar në SHBA në vitin 1919, ribotohet ne shqip, në gjuhën amtare të autorit, Kostë Çekrezit, një nga intelektualët dhe patriotët më të mëdhenj që ka pasur Shqipëria, pjesë e kuartetit të famshëm të diasporës shqiptare amerikane: Fan Noli, Faik Konica, Kostë Çekrezi...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Monografia "Kodikët e Shqipërisë në "Kujtesën e Botës" pasuron dijet tona për vlerat e trashëgimisë kulturore të krishtërimit të hershëm dhe për periudhën e gjatë e të vështirë që vijon. Monografia e analizon në mënyrë të gjithanshme këtë pasuri pak të njohur, madje dhe për vetë studiuesit e interesuar.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Libri ndjek hijen e autorit, i cili është një personazh i lënë në harresë si patriot që qëndroi në krah të Ismail Qemalit e Fan Nolit dhe mbeti në histori si një ndër dëshmorët me moshë më të vjetër që luftoi kundër fashizmit. "Lufta kundër pavarësimit të Shqipërisë", me dëshmitë tronditëse të tij, është një provë se shqiptarët shpesh e kanë përdorur...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 000 Lekë Out of stock

  3 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Libri Despotë të Epirit dhe princër të Maqedonisë ndjek këtë diasporë, mërgimin e pjesës më të madhe të aristokracisë shqiptare në Italinë e Rilindjes. Në këtë rrugëtim të trazuar gjenden Kastriotët, Muzakajt, Topiajt, Dukagjinët, dhe të tjerë krerë të fiseve të lavdishme, sovranë të vërtetë në vendin e tyre, të cilët, të dëshiruar për të mos humbur sërën...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Montanelli është shkrimtar kontrovers posaçërisht në këtë libër: jo vetëm për nga fryma e një agjit-propi të caktuar ideologjik që fryn kur-e-kur faqeve të tij, por edhe për nga ato lajthime të tij historike që mund të na ngjajnë neve sot qesharake.

  550 Lekë
  In Stock
 • Organizimi shtetëror, jeta politike, ngjarjet kryesore, të gjithë ligjvënësit, ministrat dhe kryetarët e shtetit shqiptar në historinë 93-vjeçare të tij. Një histori konkrete me emra të protagonistëve të saj.

 • Quick view
  1 400 Lekë In Stock

  Anëtarët e Këshillit të Ministrave në vitet 1912-2012, jetëshkrimet e tyre dhe veprimtaria e ekzekutivit shqiptar.

  1 400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Libri përmban përshtypje nga udhëtimi në Shqipëri (ende pjesë e Perandorisë Osmane), na jep një tablo të gjallë e mjaft interesante, çka e bën atë një ndër veprat më të rëndësishme të literaturës italiane kushtuar Shqipërisë.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Një libër për këdo që udhëton nëpër viset shqiptare

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  "Karta europiane e identitetit të shqiptarëve": edhe kështu mund të titullohej ky libër për nga rëndësia kultuhistorike që paraqet pozicioni i Arbërisë dhe i arbërve në veprën e Enea Silvio Piccolominit

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Një libër që flet për ushtarët shqiptarë, shumë prej të cilëve pas vdekjes së Gjergj Kastriot Skënderbeut, zgjodhën rrugën e mërgimit dhe këtu zë fill rruga e gjatë e diasporës.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë Out of stock

  Përse shërben historia? Kjo është pyetja që shtron çdo njeri, por edhe pyetja më e vështirë dhe më e debatueshme, sepse kjo pyetje ka të bëjë jo vetëm me njohjen e ngjarjeve historike, por edhe me reflektimin ndaj mendimit historik si dhe me vlerësimin e ngjarjeve, se cila ngjarje ka qenë e mirë apo e keqe.

  1 800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Nuk mund të mos biem dakord me një ide gjeniale të filozofit të shquar gjerman Haideger, i cili do të theksonte që ne të mos e trajtojmë historinë si një koleksion të thjeshtë antikitetesh.

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Përse shërben historia? Kjo është pyetja që shtron çdo njeri, por edhe pyetja më e vështirë dhe më e debatueshme, sepse kjo pyetje ka të bëjë jo vetëm me njohjen e ngjarjeve historike, por edhe me reflektimin ndaj mendimit historik si dhe me vlerësimin e ngjarjeve, se cila ngjarje ka qenë e mirë apo e keqe.

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 105 items