Katalog

V. Bot
Gjuha

Specials

Filozofi 

për faqe
Shfaq 1 - 30 nga 101 produkte
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Një koleksion shkrimesh, esesh të shkurtra, që ofron mënyrën më të mirë të shkrimit popullarizues. Një libër argëtues, provokues, shkruar nga Umberto Eco, semiotikani, romancieri dhe mendimtari i shquar i shekullit të XX

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një përmbledhje me tridhjetë biseda të shkrimtarit të njohur argjentinas Jorge Luis Borges, të zbardhura nga intervistuesi i tij, Osvaldo Ferrari, për radion "Municipal" të Buenos Aires në vitin 1984, zhvilluar pak përpara vdekjes dhe janë të fundit dëshmi që ka lënë. Këto biseda spontane dhe të lira, Ferraris i zbardhte dhe i botonte çdo javë në një...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Galimberti është vëzhgues i madh i realitetit që analizon, interpreton dhe rrëfen edhe në rolin e një divulguesi, kurse në rolin e psikologut dhe mjekut kujdeset edhe për atë që ndodh brenda nesh. Corriere della Sera "Ky libër është një hetim i thellë dhe i kthjellët i situatës së të rinjve. Qartësia e parashtrimit, kuptueshmëria edhe për një lexues të...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Siç e thotë edhe titulli, kjo përmbledhje përbëhet nga biseda filozofike mbi një sërë çështjesh si: mikpritja, bujaria, gënjeshtra në politikë, falja etj. "...Kur dëshmoj, unë premtoj të them të vërtetën, qoftë kjo përpara një gjykate apo në jetën e përditshme, dhe duhet ndarë pra, që në nisje, sinqeriteti nga e vërteta. Kur gënjej, unë nuk them...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Poetika mbetet monumenti më i rëndësishëm i mendimit estetik në periudhën klasike greke, Aty trajtohen çështjet kryesore të estetikës dhe të teorisë së artit, si: kuptimi i së bukurës, prejardhja e gjinive letrare dhe klasifikimi i tyre, marrëdhëniet e letërsisë me realitetin, parimet e vlerësimit artistik etj.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Në krijimtarinë e pasur të Simone de Beauvoir pa dyshim vendin e parë e zë "Seksi i dytë'', vepër madhore, tashmë e famshme në të gjithë botën, frymëzuese e referencë e lëvizjes feministe botërore.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Shkrimtarja Simone de Beauvoir në veprën e saj i mëshon në mënyrë të vazhdueshme kërkimit të moralit të vërtetë dhe kritikës ndaj traditës dhe konformizmit. Në krijimtarinë e saj të pasur, e cila përfshin gjini të ndryshme, si romane, ese, vepra autobiografike e teatrale, mund të thuhet pa dyshim se vendin e parë e zë Seksi i dytë, vepër madhore, tashmë e...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë libër nuk vjen vetëm bota dhe zgjuarsia e të tjerëve por edhe modelet dhe llojet e humorit sipas vendeve. Barcaletat janë zgjidhja antistres që iu ndryshon ditën dhe motivimin

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Roland Spahiu është një zë i ri i letërsisë shqipe, i cili fillimisht ka botuar romanin "Fluturat". Tani keni në duar aforizmat e këtij shkrimtari të ri, me një tis poetik dhe madhështinë e fjalës

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Ky libër ka ndihmuar shumë burra dhe gra për të përballuar më mirë fatin e tyre dhe për ta kuptuar më mirë planetin tonë.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Ndër katër librat themelorë të Michel Foucault, të botuar në të gjallë të autorit (1926-1984) (disa të tjerë janë, të themi, disi më dytësorë ose mund të shihen si nënpjesë të sistemeve që përbën secili nga ata të parët), vështirë të thuhet se cili pati dhe ka ndikimin më të madh, cili përbën qendrën e kësaj vepre intelektuale madhore, cili është hyrja më...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Një libër me vlerë të vërtetë... mënyra e të shkruarit është gati gjithmonë me atë qartësinë e hijshme që jemi mësuar të presim.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ky është libri i parë në fushën e kuptimit dhe mënyrës së ndërtimit të shtetit. Është teksti që nisin të gjitha teoritë politike për shtetin dhe organizimin e tij. Kryevepra e Platonit vjen në shqip përmes përkthimit për herë të parë nga origjinali, nga greqishtja, duke dhënë garanci te lexuesi për cilësinë dhe konceptet

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Përgjigjet e Aronit - një nga autorët më të njohur të shekullit - janë fryt i një analize polemike të teorisë marksiste dhe të përvojave të kohës së tij dhe u hapin rrugë parashikimeve që koha përgjithësisht u dha të drejtë. Sociologët, politologët dhe përgjithësisht lexuesit e interesuar, do të çmojnë tek Opiumi i intelektualëve freskinë e një debati që...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Erich Heinze është studiues mjaft i njohur dhe autor i shumë librave rreth çështjeve të ndryshme të të drejtave njerëzore dhe civile. Ai është anëtar i Kolegjit të Avokatëve të Nju Jorkut dhe Masaçusetsit dhe ka marrë doktoraturën në drejtësi me rezultate të shkëlqyera nga Universiteti i Leidenit në Hollandë.

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  ... Do të dëshiroja të shihja një botë ku arsimi të synonte lirinë e mendjes në vend të burgosjes së mendjeve të të rinjve në një armaturë të ngurtë dogmash të llogaritura t'i mbrojnë ata gjatë jetës prej heshtës së faktit të paanshëm. Bota ka nevojë për mendje të hapura dhe këto nuk mund të vijnë prej sistemeve të ngurta, qofshin të vjetra apo të reja.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Sigmund Freud (1856-1939) konsideruar si ndër mendimtarët më të shquar të shek. XX, ishte neurolog austriak, i cili themeloi shkollën psikanalitike dhe psikiatrike. Ai u bë i njohur për teoritë e tij në lidhje me gjendjen e pandërgjegjshme dhe mekanizmin mbrojtës të represionit, si dhe për krijimin e praktikës klinike të psikanalizës për trajtimin...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Nxënëset më të shquara të Frojdit, pjesëtare të "rrethit vjenez", janë personazhe të këtij vëllimi. Secila nga autoret bashkëkohore ka evokuar një grua tjetër, psikanaliste, duke hetuar deri në identitetin e saj më sekret, disa herë edhe në jetën personale.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Totem dhe tabu, disa pika takimi mes jetës mendore të popujve të egër dhe neurotikëve. Në këto dy romane shohim se si makina e pushtetit, e institucioneve të moralit e të drejtësisë është lidhur ngushtë me një zinxhir marrëveshjesh të fshehta.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Neurozat kanë luajtur rol të rëndësishëm në historinë e qytetërimit; ato u shfaqën në formë epidemike njëlloj sikur të rridhnin nga një molepsje psikike, dhe përfshiheshin në historinë e obsesioneve e të shtrigërisë. Disa dokumente të asaj kohe dëshmojnë se simptomatologjia e neurozave nuk ka pësuar ndryshime.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Dashuria të bën të lumturI Gjithë lënda e librit përbën një himn botëror për njeriun dhe dashurinë e tij. Përzgjedhësja, besojmë e shpresojmë, do të marrë një faleminderit nga çdo lexues

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Kombi synon të jetë një bashkësi ideale qytetarësh. Njeh vetëm njerëz të barabartë, nuk i përfill veçoritë etnike, krahinore, kulturore, gjuhësore e fetare të gjithsecilit. Kombi modern, i pandashëm nga demokracia, i kundërvihet nacionalizmit.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Nuk ka ditë kur një burrë dhe një grua të mos shkëmbejnë premtimin fatal të dashurisë: të dua! Një premtim që edhe mund të tradhëtohet, të harrohet, por që nuk kalon pa lënë një kujtim të pashlyeshëm, mall, keqardhje, mbase edhe urrejtje.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ky libër synon të bashkojë, në mënyrë thelbësore, një literaturë thuajse të pafund për demokracinë, duke dhënë në mënyrë të qartë e të argumentuar disa nga konceptet themelore të mekanizmit të demokracisë.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Kushdo që interesohet për një teori të demokracisë do të mirëpresë këtë libër. Sartori merr parasysh, kur e sheh me vend, diskutimet që janë zhvilluar më vonë rreth kësaj çështjeje, por ai nuk ka bërë gabimin që t'i hyjë një ripunimi tepër të thellë të një vepre që është e shkëlqyer edhe ashtu siç është. Shpresoj se për lexuesit e brezit që do të vijë...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Të kuptosh gjuhën e ëndrrave do të thotë të zotërosh mjetin ideal për të kuptuar vërtet vetveten. Gjuha simbolike është ajo, ku përvojat, ndjenjat dhe mendimet intime shprehen sikur të ishin përvoja apo ngjarje të të tjerëve. Kjo gjuhë mbështetet në një logjikë, ku kategori themelore nuk janë hapësira dhe koha, por intensiteti dhe asosiacioni.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Habia është aftësia për të pyetur për një dukuri të qartë, dmth për diçka që na pengon ta shohim dhe ta kuptojmë botën në çast. E para prej dukurive është vetë qenia, pra ekzistenca e materies dhe e botës. Prej kësaj çështjeje, kaq e thjeshtë në pamje të parë, shekuj më parë lindi në Greqi ai lloj meditimi që nuk ka rreshtur së dhëni hov mendimit: filozofia.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një libër mjaft interesant nga Fridrih Nie, këtë radhë me "Gjenealogjia e moralit" me shqyrtimet e tij të shkëlqyera, gjuhën e kthjellët dhe parashtresat e zjarrta, aq të vlefshme për do njeri. Ironia therëse po edhe tërheqëse është mjeti që të përthith, të rrëmben dhe të shtyn të ecësh përpara me këmbët e tua. Fjala e tij dëgjohet aktualisht si një perlë...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Lindja e tragjedisë apo Përvoja e autokritikës, përkthyer nga Jorgji Doksani dhe redaktorë Sadik Bejko dhe Xhevair Lleshi. Lënda e këtij libri është e një vlere dhe interesi parësor, të cilin Nie e këtillon si ështje vetjake e një rëndësie të veantëé. Koha kur është shkruar ky libët bie në kundërshtim me kohën kur u shfaq. Ishte koha e Luftës...

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 30 nga 101 produkte