Ofertat

Shqipëria, 105 vjet 105 libra  Ka 96 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  5 000 Lekë Në stok
  I ri

  Pas afro 21 vite punë kërkimore, shkencore dhe sistematike, Roland Qafoku vjen me një libër risi: Vrasje për arsye shtetërore, vrasje për pasion por dhe vrasje që kanë ndryshuar historinë, që nga vrasja e Hasan Riza Pashës në Shkodër, koloneli hollandez Ludowijk Thomson në Durrës, Çerçiz Topulli, Isa Boletini, Esad Pashë Toptani, Avni Rustemi, dy...

  5 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 260 Lekë 1 400 Lekë -10% Në stok

  1 260 Lekë
  1 400 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  550 Lekë Në stok

  Ismail Qemal Vlora lindi në Vlorë më 24 janar 1844, në një familje të madhe, të nderuar e të njohur në botën osmane.

  550 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 200 Lekë Në stok

  Ky album është nxjerrë nga trashëgimia e dinastisë Marubi, e cila përcjell gjeninë dhe mjeshtrinë e fotografisë në Shqipërinë në dymbëdhjetë fotografë që nga fillesat deri në shekullin e XXI. Në këtë botim luksoz bardh e zi të tre shekujve janë përzgjedhur imazhe të Pietro Marubbit, Kol Idromenos, Mati Kodhelit-Marubi, Kel Marubit, Shan Picit, Dedë...

  4 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  6 000 Lekë Në stok

  Dorëshkrimi “Statutet dhe urdhëresat e kapitullit të kishës katedrale të Drishtit” është tepër i rrallë dhe unik, ngaqë përmban statutet e kapitullit të kishave dhe katedrales së Drishtit, ku vepra origjinale, pra dorëshkrimi ruhet sot në Bibliotekën Mbretërore të Kopenhagës në Danimarkë.

  6 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Tezat e lashtësisë së shqiponjës dykrenare, emblemë dhe simbol i Flamurit të kombi tonë, ka më shumë se dy shekuj që është vënë në qendër të vëmendjes së dijetarëve të huaj dhe shqiptarë. Kësaj teme i kushtohet studimi i autorit Jaho Brahaj, i njohur në fushën e heraldikës dhe të studimeve të historisë dhe kulturës të mesjetës shqiptare.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Një libër i shkruar me dashuri nga një shkencëtar francez që e ka shëtitur Shqipërinë në vitet 1917-1920. Shqipëria është vendi i banuar nga njëri prej popujve më të vjetër të Europës.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Udhëpërshkruesi francez, Gabriel Louis-Jaray (1880-1964), udhëtoi nëpër Shqipëri në gusht të vitit 1909 dhe, një dhjetëvjeçar më vonë, në gusht të vitit 1919. Në të dy librat që autori ka shkruar për Shqipërinë dhe çështjen shqiptare, vihet re serioziteti dhe dashamirësia e një studiuesi që i ka njohur nga afër historitë dhe zakonet shqiptare.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  "Përcaktimi i kufijve të këtij studimi, duke pasur parasysh nacionalizmin shqiptar, organizimin social dhe pozitën e shqiptarëve në strukturat shtetërore turke, e bëri të domosdoshëm zgjerimin e librit si për nga përmbajtja, ashtu edhe për nga shtrirja historike." - Autoria

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  550 Lekë Në stok

  Historia e Shqipërisë në v. 1912-1929, në këndvështrimin e historianit francez të problemeve të Ballkanit. Lidhja e Kombeve dhe Shqipëria, roli i A. Zogut, politika italiane, etj përbëjnë tematikën e këtij libri.

  550 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 250 Lekë Në stok

  Një libër i shkëlqyer mbi historinë tonë, që fillon me Shqipërinë e para Kongresit të Berlinit, luftën për autonomi, Luftën I Botërore, çështjen Adriatike etj., e deri në ngritjen e mbretërisë shqiptare.

  1 250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Një libër i ri i suksesshëm në serinë e Historisë së Europës Lindore Qendrore... Për të kuptuar kompleksitetin e historisë së Ballkanit, nuk ka mjet më të mirë. Studentët dhe mësuesit e historisë do të kenë në dorë një libër me shumë vlera. Slavic Review

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Karl Otten (1889 -1963), shkrimtar gjerman, ishte biri i një zyrtari doganash. Më 1910 Otten-i filloi studimet për ekonomi në Universitetin e Mynihut dhe më vonë kaloi në histori arti. Ndërsa studionte ndërmori një sërë udhëtimesh për në Francë, Itali, Shqipëri dhe Greqi. Në Mynih, ai u bashkua me grupin e veprimtarëve

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Të thonë kush të thonë e shkado qi të thonë, këso here po më kande me hjekë pëlhurën e me e zbulue të vërtetën. Pra, kam me i diftue faktet lakuriq, sikur janë kenë. - Dom Ndoc Nikaj

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Zbulimi i një ekzemplari të ri të veprës së njohur të Pjetër Budit, “Dottrina christiana” (1618), në një bibliotekë të Romës, i ndryshëm në një fashikull prej kopjes së njohur, entuziazmoi menjëherë specialistët e fushës. Nga ky këndvështrim, përvoja e kërkimit të materialeve të tjera, lidhur me figurën e Budit dhe të rrethanave të vepri- mtarisë të tij,...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Qëllimi i përpilimit të këtij libri është që të njohë dhe të rrisë më mirë nivelin e përgatitjen e amvisave në familje për gatimet e gjellëve në gamë sa më të gjerë.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ditarët shqiptarë, është i pajisur me shënime të shkurtra për mjaft personalitete shqiptare, në vitet kur ai vizitoi Shqipërinë. Ai ka folur mjaft edhe për personalitete të tilla, që kanë luajtur rol të rëndësishëm në vend, sidomos pas shpalljes së pavarësisë, si: si: Ahmet Zogu, Fan Noli, Gjergj Fishta, Avni Rustemi, Bajram Curri, Luigj Gurakuqi, Mit'hat...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Studiuesit janë të mendimit se në Ballkan, së pari tek arbërit filloi të praktikohet heraldika. Heraldika si disiplinë e ka fillimin e praktikimit në Europë në shekullin e XI, kohë kur filluan të kristalizohen rregulla në paraqitjen e simboleve në armët ushtarake, vulat dhe flamujtë e feudalëve, shteteve e koalicioneve ushtarake. Këto rregulla fillesen e...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 890 Lekë 2 100 Lekë -10% Në stok

  Botimet Françeskane sjellin gjithë veprën e At Zef Pllumit “Rrno vetëm për me tregue” në një botim special, të paketuar. E gjithë vepra e plotë, e dalë në qarkullim në vitin 2015, është konsideruar “ndërgjegja e kohës”, pasi kleriku i lartë françeskan ka rrëfyer gjithë kalvarin gjatë kohës së komunizimit, në burgje dhe jashtë saj.

  1 890 Lekë
  2 100 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Studiuesi i gjithëdijshëm Antonio Baldaçi na paraqitet tashmë jo si botanist, por si një historian i mirëfilltë. Përmbledhja e tij historike i përkushtohet Të madhes Shqipëri, por që në fjalorin politik të sotëm ka një ngarkesë tjetër, që edhe sikur të përdorej drejtpërdrejt nuk kishte asgjë të keqe. Ideja fillestare ishte Shqipëria Natyrale, por ja që...

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  5 000 Lekë Në stok

  Ky album është ideuar enkas me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë nga historiani dhe ish-kryeministri Aleksandër Meksi dhe studiuesi Xhevahir Lleshi. Ky botim është një dhuratë e denjë për ata që duan ta kalojnë për pak aste historinë e vendit të shqiponjave: Libri është botim luksi në dy gjuhë; shqip dhe anglisht dhe ndjek me përpikmëri të...

  5 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Shqipëria një e njëmijë është libër krejt i ndryshëm nga të tjerët. Një libër historik nga një publicist aq i njohur sa Indro Montaneli, është një mundësi e madhe njohjeje, por edhe një realitet ndryshe për imazhin e dëmtuar të vendit tonë. Nuk janë thjesht shënime udhëtimi, nuk janë dhe shënime emocionale, që të bëjnë përshtypjen e parë e të shkaktojnë...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Kush janë anmiqt e Shqipnisë?

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është një botim i rrallë me të dhëna rreth bibliotekës françeskane, e cila konsiderohet një pasuri me vlera të jashtëzakonshme kombëtare për librat që përmban, dorëshkrimet e ruajtura dhe dokumentet me vlera të rralla historike

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Luigj Marlekajt është njohës i shkëlqyer i veprës së Bogdanit dhe i Shqipërisë së shekullit të XVII, gjë që dëshmohet më së miri edhe në studimin e tij monografik Pjetër Bogdani e Shqipnia e kohës se tij. Kjo është një punë kolosale e një njeriu të përkushtuar. Prandaj kjo vepër është referenciale për të kuptuar Bogdanin dhe Shqipërinë e asaj periudhe..

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Dictionarium latino-epiroticum (Romæ 1635) per R. D. Franciscum Blanchum është ribotim i plotë, autentik, i plotësuar me shënime dhe studime nga studiuesi i njohur Bardhyl Demiraj. Si i tillë, ky libër vjen në ndihmë të gjithë ata që duhet të studiojnë tekstin, por edhe raportet mes shqipes dhe latinishtes

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Ky libër është ndër referencat bazike për të kuptuar historinë e Shqipërisë para-osmane: Aty trajtohet me një sërë burimesh historike zona e depërtimit ortodoks në digën katolike dhe pasojat që pati në historinë e mëtejshme e ashtuquajtura vija e Teodosit. Libri vjen në shqip nga Edmond Malaj

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Vepra “Struktura dialektore e gjuhës shqipe” e Prof. dr. Bahri Beci shfaqet pas botimit tw një Atlas dialektologjik të gjuhës shqipe si një domosdoshmëri, duke pasur parasysh dhe realitetin gjeopolitik të bashkësisë shqipfolëse. Përvoja e gjatë e prof. dr. Bahri Becit dhe egoja e mirë shkencore e tij për të qenë sa më koherent me zhvillimet e reja...

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Profesor doktor Afrim Karagjozi ka hapur siparin e një drejtimi tjetër të rëndësishëm të studimeve albanalogjike me renditjen në mënyrë skrupuloze e profesioniste të udhëpërshkrimeve të zonjave angleze në Shqipëri. Deri më tash jemi njohur me udhëpërshkrimet dhe literaturën e udhëtimit të shkruar kryesisht prej diplomatëve, piktorëve, oficerëve, pra një...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  990 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim janë përfshirë dy studime me vlera të jashtëzakonshme për gjuhën shqipe: “Studime shqiptare” i arvanitasit, Panajot Kupitorit dhe “Mbi gjuhën shqipe” i Franz Bopp. Tezat që shtrojnë këta autorë provokojnë dhe shtrojnë ide për debate të forta në fushat e historisë dhe gjuhësisë. Ato rikthejnë çështje themelore për prejardhjen e shqipes,...

  990 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Një përshkrim i detajuar i Shqipërisë nga Diktatura në Demokraci, ku përmes dokumentesh, arkivave të deklasifikuara dhe dëshmive personale autori trajton në mënyrë origjinale, pa pasion, raportet mes Tiranës dhe Uashingtonit. Kush do të kuptojë përmasën reale të legjitimitetit të elitës politike shqiptare dhe sjelljen ndaj fuqive të mëdha, duhet ta lexojë...

  1 200 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 96 libra