Të tjera Ka 167 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Me këtë libër synohet që të plotësohet sadopak gama e gjerë e studimeve leksikore për këto të folme, por edhe të jepet kontributi modest në fushën e leksikologjisë shqiptare.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Sot ne pyesim njëri-tjetrin nëse pëlqejmë prozën apo poezinë, dhe në fakt proza mban vendin e parë përsa i përket zgjedhjes së lexuesit. Koha ka vendosur një disbalancë mes zhanerave letrarë dhe pa dashje kemi evituar një zhaner të letërsisë siç është drama (tragjedi/komedi). Kjo "lënie në hije" ndodh pa ndonjë qëllim të keq, e para sepse prurjet e reja...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Nastradin Hoxha është një prej personazheve të dashur komedianë jo vetëm në Turqi, por edhe në të gjithë Lindjen e Afërme dhe tashmë lavdia e tij është përhapur në shumë vende të botës.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Shkruar në fund të karrierës së Twain-it, "Ekstraktet nga Ditari i Adamit" u botuan së pari në 1897 dhe "Ekstraktet nga Ditari i Evës" në vitin 1905. Adami i Twain ishte bazuar në veten e tij ndërsa Eva ishte modeluar pas gruas së tij Livy. Ishte e përshtatshme që këto dy ese të bashkoheshin së bashku në një paketë.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Me stilin biblik, mendimin e thellë e fjalën e bukur, shoqërimin e teksteve përgjithsisht me skica të realizuara nga vetë ai dhe i njohur veçanërisht për vepën "Profeti", Gibran u kthye në një ndër autorët më të lexuar në SHBA e mbarë botën perëndimore, ndërkohë që në vendlindjen e tij në Liban, si atëherë ashtu edhe sot festohet si më i madhi.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër-album doli në qarkullim më datë 5 shtator 2018, në nderim të Shenjtores Nënë Tereza, me rastin e Ditës Ndërkombetare të Bamirësisë, e shpallur nga OKB-ja në vlerësim të kontributit dhe humanizmit të saj.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Zhan Rasini i përket rrymës klasike, pasi temat dhe personazhet në përgjithësi i merr nga klasikët grekë dhe romakë. Tragjedia "Andromaka" është mbështetur pikërisht mbi këtë subject: atë se çfarë ndodhi në Epir me Pirron dhe Andromakën. Personazhet e tragjedisë së Rasinit janë: Andromaka, e veja e Hektorit, skllave e

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  "Skënderbeu: Manuskripti i Marlout" është një dramë e shkruar sipas parimit postmodern të dorëshkrimit, pra si gjetje e një drame elizabetiane të shekullit 16 e cila konsiderohet dramë e humbur. Për shkrimin e kësaj drame autori ka shfrytëzuar shumë materiale historike, letrare, kinematografike dhe teatrore, për të krijuar një realitet të besueshëm të...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Në këtë botim në seri, është vëllimi i parë ku shfaqet një pasuri e madhe e identitetit, realitetit dhe jetës së një treve të caktuar, si ajo e Lezhës. Humori është një pasuri e grupeve shoqërore që kanë botë, ku Lezha shfaq vlerat e saj, krahas humorit që kanë zona të tilla të njohura si Shkodra, Vlora apo treva të tjera. Ky botim përgatitet nën kujdesin...

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë botim në seri, është vëllimi i fundit ku shfaqet një pasuri e madhe e identitetit, realitetit dhe jetës së një treve të caktuar, si ajo e Lezhës. Humori është një pasuri e grupeve shoqërore që kanë botë, ku Lezha shfaq vlerat e saj, krahas humorit që kanë zona të tilla të njohura si Shkodra, Vlora apo treva të tjera. Ky botim përgatitet nën...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ky botim është një itinierar historik, kulturor, turistik i rrugës që lidhte Perëndimin me Lindjen; Autori Bukurosh Reçi ka udhëtuar në gjurmët e rrugës së vjetër dhe përmes këtij libri, propozon ide sesi mund ta kthejmë këtë aks me përfitime ekonomike. Botimi është i shoqëruar me foto, harta dhe të dhëna të tjera të karakterit historik

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok
  I ri

  Libri-album “Gjergj Kastrioti – Skënderbeg në pullat shqiptare, 1913-2017”, me autor koleksionistin Hysen S. Dizdari, është një libër i rrallë në llojin e vet, i vetmi libër i botuar për Skënderbeun në 105 vjet nga data e emetimit të pullës parë shqiptare nga qeveria e patriotit Ismail Qemali dhe trajton të plotë koleksionin e pullës shqiptare për...

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Është ky titulli i botimit të ri që i vjen pasurisë së literaturës dhe studimeve filatelike. Autori i saj është koleksionisti i pasionuar i pullave postare të klasës tematike të florës dhe faunës, koleksionisti i pasionuar Z.Hysen Dizdari.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Një botim special i shoqëruar me shpjegime dhe foto që nga koha e Princ Vidit deri në ditët tona për dekoratat që ka dhënë shteti shqiptarë për personalitetet vendase dhe të huaja. Autori Filip Rrumbullaku ka qenë Sekretar i Përgjithshëm i Presidencës në periudhën kur në krye të shtetit ishte Alfred Moisiu prandaj ky botim vjen i plotë, i gjithëanshëm dhe...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  5 000 Lekë Në stok

  Shprehjet dhe mendimet Faik Konicës tashmë janë mbledhur, prandaj po permendim vetëm disa prej tyre, "Një komp që s'nderon liriën vetore e cila është e para e lirive, s'është i zoti të gëzojë lirinë kombëtare" ose " Mësoni, efendinj, se një komp nukë ka detyra për të mbushur, kur nuk ka të drejta për të gëzuar" etj.

  5 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Përmbledhja e logjikshme dhe spirituoze e mendimeve, mendjeve dhe e librave më te mëdha të të gjitha kohëve të shtruara në mënyrë te per-shtatshme dhe thelbësore që e ka shkruar njeri nga shkencetaret më të mëdhenj botërorë.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Materialet nga konferenca e 45-të e Komisionit Ndërkombëtar të Baladës 31 gusht -4 shtator, 2015, Prishtinë.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Është libër mjaft praktik dhe udhërrëfyes për rastet e përditshme dhe të veçanta. Po ashtu është libër që ju dedikohet të gjitha kategorive si për nga mosha ashtu edhe statusi social që përbëjnë thelbin e diversitetit në botën bashkëkohore.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Çështja e mirëkuptimit për tipat e ndryshëm të letërsisë, si kusht i studimit historik objektiv të saj, nuk është çështje e kulturës demokratike të historianit të letërsisë; jo; kjo është çështje e etikës së tij shkencore.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Ky libër është një sintezë e teorive më kryesore të kësaj kohe. Autori merret me trajtimin e metodave letrare të shekullit XX, nga metoda klasike pozitiviste e deri te ato poststrukturaliste. 

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Një dramë me pesë akte e Kamysë, një nga shkrimtarët më të shquar të shekullit të XX ku rrok temën e tragjedisë së intelektit

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Përvoja e migrimit të shqiptarëve mund të thuhet se tashmë ka një traditë të bollshme dhe kjo madje konsiderohet si krejt `normale' dhe e zakonshme, sepse janë të pakta familjet që nuk kanë ndonjë anëtar jashtë vendit. Nisur nga kjo, vizitat e bëra në vendlindje dhe në familje, ishin dhe kanë mbetur si veprime të rëndësisë së veçantë dhe shumë të madhe...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 010 Lekë Në stok

  Në këtë album me format të madh dhe të ilustruar shumë bukur, gërshetohen dhe kujtime të vetë piktorit apo impresione të letrarëve të mëdhenj të asaj kohe mbi shqiptarët e fustanellave.

  2 010 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ky libër është trajtuar si libër arti, me format të madh dhe me shumë ilustrime qël idhen me verën nëpër historinë njerëzore.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Studim historiko-juridik

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Përzgjedhja e emrit, shkurtimet ledhatuese dhe nofkat. Fjalorë shkurtimesh dhe emraash të pëlqyeshëm. Ky  libër  me siguri ka një vlerë të madhe sidomos për studiuesit e onomastikës , për student, doktorantë, po edhe për të tjerët  e  interesuar,  duke qenë se  mungojnë libra të kësaj  përmbajtjeje –tematike  që ka brenda tij. Libri  shton dhe vërteton...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Modele letrash, shkresash zyrtare dhe private, fjalor. Ribotimi i librit të Kostë Çekrezit më 1927 erdhi prej një fakti të pabesueshëm, që e pati mahnitur edhe vetë autorin e librit: shumë prej blerësve e përdorën larminë e letrave të tij ashtu siç përdoret sot një formular. Nëse duhej t’u shkruanin një letër prindërve, ata shqitnin nga libri letrën e...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Libri i sapobotuar “Kostë Çekrezi - I treti, i munguari” i sjell lexuesit jetën e njërit prej personazheve më interesantë të historisë shqiptare. Rrethanat e lanë në harresë Konstandin Çekrezin, përkthyesin, gazetarin, historianin dhe politikanin e zjarrtë. Por, më në fund, kemi një përpjekje për ta rizbuluar dhe është rasti të themi me mirënjohje:...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  BOTIMET POETEKA - një dhuratë e çmuar për ata që dhurojnë libra edhe në fund të vitit. HISTORIA E SHQIPËRISË PËRMES KARIKATURËS (The history of the Albania in cartoons) Libër dy gjuhësh në shqip dhe anglisht nga BEN ANDONI

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Aforizmat e Dritëro Agollit përbëjnë një libër me modele të stërlashtë sa gjithë historia e mendimit njerëzor, po aq sa dhe me origjinalitetin e një shekulli të ri. Nuk është aspak e vështirë t’ua gjesh vendin dhe pozicionin aforizmave të këtij libri në strukturën tërësore të veprës së Dritëro Agollit. Lexuesit menjëherë do t’i vijnë në mendje esetë dhe...

  1 200 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 167 libra